Băsescu, la masă cu liderii Mişcării Populare. Cine face parte din conducerea fundaţiei VIDEO

Traian Băsescu s-a întâlnit, la un restaurant, cu liderii Mişcării Populare, după lansarea oficială a acestei fundaţii. De altfel, preşedintele Mişcării Populare a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că preşedintele României este tatăl spiritual al acestei construcţii. Din conducerea fundaţiei fac parte consilierii prezidenţiali Daniel Funeriu şi Sebastian Lăzăroiu, iar la eveniment au participat şi consilierii de stat în Administraţia Prezidenţială Dorel Onaca şi Bogdan Oprea. 

07 apr. 2013, 14:10
Băsescu, la masă cu liderii Mişcării Populare. Cine face parte din conducerea fundaţiei VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit cu liderii Mişcării Populare la un restaurant, după conferinţa de presă în care a fost lansată oficial fundaţia. 

Restaurantul se află aproape de sediul PDL şi este unul din locurile preferate ale democrat-liberalilor, informează România TV. Traian Băsescu s-a întâlnit, de multe ori, în acelaşi restaurant, cu liderii PDL. 

Sebastian Lăzăroiu a postat şi o fotografie cu întâlnirea, pe Facebook. 

De altfel, preşedintele a fost numit tatăl spiritual al Fundaţiei Mişcarea Populară şi cel mai important susţinător, de către Marian Preda, preşedintele fundaţiei, în cadrul evenimentului de lansare. 

„După cum ştiţi, este cel care a venit cu ideea, este, dacă vreţi, tatăl spiritual al Fundaţiei Mişcarea Populară şi cel care este aş spune primul şi cel mai important susţinător al nostruŢ”, a spus Preda, potrivit Agerpres.

El a mai precizat că preşedintele Băsescu a decis să nu se implice direct în conducerea Fundaţiei Mişcarea Populară, dar că acesta a promis că va fi prezent la dezbaterile ce vor fi organizate în ţară, pe marile teme care ţin de reforma României.

Întrebat cu privire la posibile înscrieri în fundaţie din rândul democrat-liberalilor, Preda a precizat că PDL face parte din partidele de care fondatorii Mişcării Populare s-au săturat.

„PDL-ul este parte din clasa politică. PDL, de exemplu, este cred singurul partid politic care a avut nişte criterii de integritate, dar PDL nu a avut criterii de competenţă în promovarea internă. Poate şi de asta s-a ajuns la situaţia de la ultimele alegeri. PDL-ul intră în lista noastră de partide de care ne-am săturat”, a spus preşedintele Fundaţiei.

Cât priveşte finanţarea fundaţiei, Preda a dat asigurări că aceasta va fi un exemplu de transparenţă.

„De exemplu, în Bucureşti, un bun samaritean ne-a alocat deja o bună parte din casa foarte mare în care locuieşte pentru Mişcarea Populară, considerând că trebuie făcut ceva şi domnia sa aşa trebuie să contribuie. Avem şi alte persoane care au promis sprijin, inclusiv financiar, Mişcării Populare, aşteptăm cât mai mulţi alături de noi pe măsură ce se vor convinge că măsurile noastre sunt serioase, aşteptăm si contribuţii mici de la cei mulţi. Vă promit că atunci când vor intra fonduri în contul nostru o să le facem publice în cel mai scurt timp”, a subliniat Preda.

Marian Preda a prezentat echipa de conducere şi membrii fondatori ai Mişcării Populare, precizând că, până în prezent, au aderat la fundaţie în jur de 5.000 de persoane.

Membrii fundaţiei, prezentaţi duminică de Marian Preda sunt: Radu Borza (secretar general al Mensa România), Cristian Diaconescu (consilier prezidenţial), Elenina Nicuţ (avocat), Daniel Funeriu (consilier prezidenţial), Sebastian Lăzăroiu (consilier prezidenţial), Georgeta Condur (lector universitar), Cristian Hriţuc (consilier de stat în Administraţia Prezidenţială).

La evenimentul de prezentare a conducerii Fundaţiei Mişcării Prezidenţiale au fost prezenţi şi consilierii de stat în Administraţia Prezidenţială Dorel Onaca şi Bogdan Oprea, precum şi consilierul prezidenţial Bogdan Drăgoi.

Pe 25 martie, consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a anunţat iniţierea procedurilor, împreună cu colegii săi, pentru înfiinţarea Fundaţiei Mişcarea Populară.

Pe 27 martie, preşedintele Traian Băsescu afirma în cadrul unei emisiuni televizate că ideea Fundaţiei Mişcarea Populară îi aparţine, dar a subliniat că nu se va implica în conducerea ei şi că aceasta va fi condusă de un om neangajat politic şi cu prestigiu.

„Mişcarea Populară este deschisă celor care nu sunt angajaţi politic. Cel puţin în acest stadiu când este fundaţie. (…) Nu voi avea nicio contribuţie în conducerea fundaţiei, nu voi fi nici măcar în boardul fundaţiei, dar voi veghea-o, o voi încuraja să existe”, a declarat Băsescu, la acea dată.

Lăzăroiu: Oameni din PNL ar putea intra în Mişcarea Populară la un moment dat

După alegerile din PDL, Traian Băsescu a declarat că se desparte de PDL. Într-un mesaj pe Facebook, el a spus că a văzut rezultatul Convenţiei PDL şi că „modul cum nu au înţeles să fie democraţi” îl face să spună acum „definitiv şi pentru totdeauna”: „Adio, PD! Adio, PDL!”.