Băsescu: Îndemn românii să nu se prezinte la vot la referendum VIDEO

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, miercuri, că îndemnul său către alegători este să nu se prezinte la vot la referendum.

RomaniaTV.net
25 iul. 2012, 15:48
Băsescu: Îndemn românii să nu se prezinte la vot la referendum VIDEO

„Îndemnul meu este să nu se prezinte la vot, dar să înţeleagă de ce eu, ca şef al statului, nu pot refuza o instituţie fundamentală a statului român. Dacă n-aş fi preşedintele României, nici eu nu m-aş duce să validez o lovitură de stat”, a spus Băsescu la RRA.

„Voi considera că cei care au votat «Nu» şi cei care au refuzat să fie parte a loviturii de stat nu au fost de acord cu soluţia propusă de cei 256 de parlamentari conduşi de domnul Ponta, de Crin Antonescu şi din umbră de Dan Voiculescu”, a mai spus Băsescu.

Îndemnul preşedintelui suspendat Traian Băsescu vine la o zi după ce a anunţat că va merge la vot duminică, precizând că înţelege totuşi decizia PDL de a-şi îndemna simpatizanţii să nu participe la referendumul din 29 iulie deoarece nu poate fi asigurată corectitudinea plebiscitului.

De asemenea, Băsescu a spus că nu face niciun îndemn către electorat să meargă sau nu la vot.

Eu nu fac românilor niciun îndemn, fiecare să-şi îndemne conştiinţa. Cine vrea să meargă, să meargă. Cine nu, nu, dar PDL a constatat că nu există garanţii ale corectitudinii votului„, a spus preşedintele.

Vă spun că eu nu sunt cu sufletul împăcat pe această decizie a PDL. De aceea, eu şi spun ca fiecare să procedeze cum consideră. Nu mai pot juca la câştigarea referendumului cu un PDL care a spus că nu poate asigura securitatea votului din «n» motive. Şi au două pagini de motive…„, a argumentat Băsescu.