Băsescu îl ameninţă pe Ponta cu justiţia dacă merge la CE la Bruxelles fără aprobarea Preşedinţiei

Au mai rămas doar câteva zile până la la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, iar scandalul dintre preşedinte şi primul ministru, pe tema participării României, tinde să se acutizeze. Preşedintele Traian Băsescu i-a trimis o scrisoare lui Victor Ponta în care îl ameninţă cu justiţia în cazul în care va merge la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles fără a avea aprobarea expresă a Preşedinţiei. Scrisoare a fost înregistrat la cabinetul premierului pe 20 iunie.

RomaniaTV.net
23 iun. 2012, 19:30
Băsescu îl ameninţă pe Ponta cu justiţia dacă merge la CE la Bruxelles fără aprobarea Preşedinţiei

Vă atrag atenţia asupra faptului că absenţa unei aprobări exprese din partea Preşedintelui României cu privire la mandatul de participare la reuniunea Consiliului European din 28-29 iunie 2012, coroborată cu lipsa delegării exprese a Primului ministru în calitate de reprezentant al statului român, va echivala, din punct de vedere juridic, cu o însuşire a unei atribuţii constituţionale a Preşedintelui României de către primul-ministru„, se arată în textul scrisorii.

 

DISPUTA pentru Bruxelles. Lista lui Ponta a fost trimisă la Bruxelles. Lista Preşedinţiei, fără Ponta, blocată la MAE

Ministerul de Externe a transmis, miercuri, la Comisia Europeană, componenţa delegaţiei României pentru reuniunea Consiliului European de la finele lunii iunie. Pe listă se regăsesc prim-ministrul Victor Ponta, ministrul de Externe, Andrei Marga şi ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, NU şi preşedintele Traian Băsescu.

Preşedinţia României a transmis şi ea lista delegaţiei pentru Consiliul European de la Bruxelles, iar Victor Ponta nu se regăseşte pe aceasta. Problema este că lista Administraţiei Prezidenţiale a rămas la MAE şi nu a fost trimisă mai departe, la Bruxelles fiind expediată doar lista cu numele anunţate de premierul Victor Ponta,