Băsescu îi acuză pe Antonescu şi Ponta de minciună şi naţionalism: Au adus ţara la anii mineriadelor

Preşedintele suspendat Traian Băsescu i-a atacat, marţi, pe preşedintele interimar Crin Antonescu şi pe premierul Victor Ponta că i-au amăgit pe români promiţându-le soluţii şi că aceştia nu ar fi oferit în schimb decât discursuri naţionaliste şi anti-europene. Într-o declaraţie susţinută la sediul de campanie, Băsescu a afirmat că România a fost aruncată la nivelul începutul anilor '90.

RomaniaTV.net
17 iul. 2012, 15:26
Băsescu îi acuză pe Antonescu şi Ponta de minciună şi naţionalism: Au adus ţara la anii mineriadelor

Traian Băsescu a continuat marţi atacurile la adresa lui Crin Antonescu şi Victor Ponta, pe care i-a acuzat că ar fi aruncat ţara „într-o fundătură”.

„USL nu e capabil să redreseze situaţia în care instituţiile statului funcţiuonează legal şi constituţional. Le-a mai rămas o singură armă: minciuna şi naţionalismul. E cel mai mare păcat pe care îl fac împotriva intereselor românilor. Miniciuna a fost o armă cu care au ajuns să deţină puterea. I-au păcălit pe români că au soluţii şi că ştiu ce au de făcut. Din păcate, în ultimele zece zile au reuşit să devină puterea care a făcut cele mai nepermise încălcări constituţionale dintre toate statele europene şi au reuşit să  dea cu piciorul în tot efortul de integrare făcut de români. În doar câteva zile nişte oameni iresponsabili care au ca miză puterea absolută au reuşit să aducă România la nivelul de credibilitate din anii ’90, când România s-a remarcat prin mineriade”, a declarat Băsescu, la sediul său de campanie, cerându-le opozanţilor săi politici „să nu mai încalce regulile de convieţuire democratică”:

„Dacă mai au o şansă cu minciuna, în mintea lor această şansă ar trebui să-i facă pe europeni să vadă România altfel. Minciuna nu poate duce România decât într-o fundătură, iar naţionalismul propagat de către domnul preşedinte interimar şi de către alţi politicieni USL e un concept care nu are cum să funcţioneze în interiorul UE. Opriţi-vă din încălcarea regulilor de convieţuire democratică a statelor UE. Oricâte slugi aţi avea printre analişti, românii vor simţi efectele comportamentelor celor doi politicieni. Îi cer preşedintelui interimar şi primului ministru să-şi asume responsabilitatea pentru răul făcut României. Să-şi asume responsabilitatea pentru devalorizarea monedei naţionale”, a mai spus președintele suspendat.