Băsescu, despre Isărescu: Îl apreciez în orice condiţii, îl exclud dintre oamenii politici

Invitat să comenteze, într-o emisiune la Digi 24, posibilitatea unei candidaturi a lui Mugur Isărescu la alegerile prezidenţiale, Traian Băsescu a evitat să răspundă clar, dar a spus că îl apreciază pe guvernatorul BNR "în orice condiţii" şi că nu îl asimilează celorlalţi oameni politici.

11 apr. 2013, 19:48
Băsescu, despre Isărescu: Îl apreciez în orice condiţii, îl exclud dintre oamenii politici

Iniţial, şefului statului i s-a cerut să se pronunţe care personalitate are cele mai mari şanse să fie următorul preşedinte al României dintre cinci persoane care apar pe primele poziţii ale unui sondaj privind încrederea în politicieni: Mugur Isărescu, Victor Ponta, Crin Antonescu, Sorin Oprescu şi Klaus Johannis. „Dintre politicieni, niciunul nu va fi preşedinte”, a spus Băsescu.

Când a fost întrebat clar dacă îl vede pe Isărescu drept un potenţial preşedinte, Băsescu s-a eschivat de la răspunsm invitându-l pe moderator să-l întrebe chiar pe guvernatorul Băncii Naţionale dacă va candida.

Totuşi, şeful statului a ţinut să-l elogieze pe Mugur Isărescu. „Un om cu pregătire profesională de excepţie, un om valoros. Îl apreciez în orice condiţii. De fiecare dată când îl băgaţi în oamenii politici, eu îl exclud. În perioada de criză a fost un suport, era singurul care mă mai încuraja că restul înjurau”, a declarat Băsescu.

În ce-i priveşte pe ceilalţi patru politicieni din topul încrederii, preşedintele României a estimat că niciunul nu va accede la prima funcţie în stat în 2014. „Victor Ponta a spus clar că nu vrea, ceilalţi trei nu pot. Toţi putem avea surprize”, a mai spus Băsescu.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu şi premierul Victor Ponta conduc în topul încredererii în politicieni, relevă un sondaj de opinie, realizat de INSCOP Research la comanda ziarului „Adevărul”, în perioada 19 – 27 martie 2013.

Potrivit cercetării, Mugur Isărescu se află pe primul loc cu o cotă de încredere de 44%, urmat la o distanţă foarte mică de Victor Ponta, cu 43,6%.

Locul al treilea îi revine primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, 38,6% dintre cei intervievaţi spunând că au multă şi foarte multă încredere în acesta.

Urmează liderul PNL, Crin Antonescu, cu 32%, în spatele acestuia situându-se cu 31% noul său coleg de partid, Klaus Johannis.

Pe pagina de Facebook a Mişcării Populare, fundaţia recent lansată din care fac parte Sebastian Lăzăroiu şi Daniel Funeriu, şi al cărui părinte spiritual este Traian Băsescu, sunt doar două Like-uri, către două pagini sugestive: „Alături de președintele nostru” şi „Mugur Isărescu președinte”.

Mişcarea Populară s-a lansat oficial duminică, iar liderii ei s-au întâlnit la un restaurant cu Traian Băsescu în aceeaşi zi.

Preşedintele României a declarat că susţine acest demers şi speră să facă parte din el, cand îşi va termina mandatul, iar preşedintele oficial al fundaţiei, Marian Preda, l-a numit pe Traian Băsescu – „părintele spiritual” al mişcării.

Un posibil indiciu în legătură cu viitorul Mişcării Populare se află pe Facebook. Pe pagina Fundaţiei, singurele like-uri duc la o pagină de susţinere pentru Traian Băsescu şi o alta care militează pentru Mugur Isărescu Preşedinte.

Pagina de susţinere a guvernatorului BNR pe Facebook are doar 100 de like-uri şi un link către Mişcarea Populară.

Pagina lui Mugur Isărescu a fost creată recent, pe 27 ianuarie 2013, şi singurele postări sunt cu CV-ul guvernatorului BNR.

„Va multumesc pentru sustinere, suntem la inceput de drum dar avem experienta si oameni de valoare langa noi”, mai scrie acolo.