Băsescu, despre cazul Apostu: Se ştia de şase luni. Sunt informaţii şi despre cazuri în alte judeţe

Președintele Traian Băsescu a declarat luni seară, la postul național de televiziune, că de şase luni existau informaţii despre neregulile de la Cluj, despre care ştia inclusiv premierul Boc. Şeful statului a mai precizat că sunt informaţii şi despre alte cazuri din alte judeţe.

RomaniaTV.net
14 nov. 2011, 20:33

Șeful statului a precizat că „informații că ar fi ceva în neregulă”  la Cluj erau de 6 luni. „În mod categoric, știa și premierul Emil Boc”, a spus Băsescu, adăugând că informații nu sunt numai de la Cluj, ci din toate județele.

”Sunt funcții și funcții… Dacă e vorba de un secretar de stat, ministrul primește informații de la serviciile de informații legate de activități ilegale sau neconforme, iar miniștrii cer schimbarea, dar un primar nu poți să-l schimbi”, a declarat Băsescu.

Întrebat dacă arestarea lui Sorin Apostu, primarul de la Cluj, afectează PDL și pe Emil Boc, în condițiile în care edilul este considerat un apropiat al premierului, președintele a răspuns că nu poți să-mi „pui mie în spate responsabilitatea pentru ce a făcut un prieten al meu”.

„Dacă Emil Boc ar fi stat zi de zi cu Sorin Apostu, poate ar fi trebuit să știe. Apostu e acolo, Emil Boc e aici. Numai pe Apostu nu l-a avut Emil Boc pe cap”, a apreciat Băsescu.

Primarul de Cluj, Sorin Apostu, şi vicepreşedintele CJ Cluj, Radu Bica, au fost excluşi din PDL. Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, acuzat de luare mită de mită în formă continuată, şi directorul general al Brantner România, Călin Stoia, au fost arestaţi preventiv, joi noapte, pentru 29 de zile, în baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj.

După arestare, Sorin Apostu a fost exclus din PDL.