Băsescu, despre acuzele de xenofobie: Regret afirmaţiile, nu trebuie făcute de niciun om politic

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit, în discursul susţinut, vineri, în faţa camerelor reunite al Parlamentului, şi despre afirmaţiile sale cu privire la xenofobie.

RomaniaTV.net
06 iul. 2012, 15:32
Băsescu, despre acuzele de xenofobie: Regret afirmaţiile, nu trebuie făcute de niciun om politic

Preşedintele Băsescu a declarat că, în legătură cu afirmaţiile sale cu privire la xenofobie, ele eu fost sancţionate cu avertisment de instituţiile statului, dar niciodată nu au fost sancţionate în instanţe penale, deşi de multe ori au ajuns până la instanţele de judecată.

„Le regret şi sunt de acord că astfel de afirmaţii nu trebuie făcute de niciun om politic, cu atât mai puţin de un şef de stat”, a spus Băsescu.

Traian Băsescu a mai declarat în finalul discursului că îşi rezervă dreptul ca pe parcursul dezbaterilor să aibă şi alte intervenţii, punctuale.

„Nu rămâne decât să ne încadrăm în limitele responsabilităţii fiecăruia. Eu vă asigur că am avut deplină responsabilitate ca şef de stat, într-o perioadă în care criza economică a lovit cumplit România şi problemele de finanţe ale statului au fost tratate în perioada 2009, 2010 şi chiar 2011 ca riscuri la adresa securităţii naţionale”, a mai spus Băsescu.

În încheierea discursului, el le-a transmis parlamentarilor „succes”.