Băsescu: Decizia CCR a fost generată de un chestor pus de mine. Nu ştiu dacă e bine, domnu’ chestor!

Traian Băsescu atacă din nou reprezentanţii guvernului Ponta pe care îi acuză că au falsificat evidenţa populaţiei astfel încât Curtea Constituţională să fie nevoită să amâne pronunţarea asupra validării referendumului. Într-o conferinţă de presă susţinută vineri, preşedintele suspendat l-a indicat drept responsabil de execuţia comenzii politice pe chestorul din cadrul Ministerului de Interne care e responsabil cu evidenţa populaţiei. 

RomaniaTV.net
03 aug. 2012, 11:17
Băsescu: Decizia CCR a fost generată de un chestor pus de mine. Nu ştiu dacă e bine, domnu’ chestor!

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, l-a acuzat pe şeful de la Evidenţa Populaţiei, chestorul Constantin Manoloiu, că "a minţit" ori înainte, ori după referendum.

"Decizia de ieri a CCR a fost generată de un chestor - să nu ne facem iluzii că ministrul de Interne nu a ştiut şi nu a fost aranjată cu el - i-a scris ministrului de Interne că cifrele nu sunt bune. Nu ştiu dacă e bine, domnul chestor. Aţi minţit ori înainte de organizarea referendumului, ori ieri. Or, un chestor... Mă tem că eu v-am făcut chestor. Nu ştiu dacă-i bine, domnul chestor", a spus Traian Băsescu.

Preşedintele suspendat a făcut o paralelă între situaţia listelor electorale şi condamnarea lui Adrian Năstase, precizând că funcţionarii care execută primesc pedepse mai mari decât politicienii care comandă.

"Este clar că Ioan Rus a dat o dispoziţie pe data de 2, după ce pe 1, ca de altfel şi înainte de desfăşurarea referendumului, dăduse dispoziţie să dea cifra corectă. Pe data de 2, Ioan Rus a dat dispoziţia să blocheze decizia Curţii Constituţionale, şi atunci chestorul şef cu Evidenţa Populaţiei nu a făcut decât să se execute, numai că Ioan Rus şi chestorul trebuiau să ştie un lucru. Au văzut cazul Adrian Năstase, când cel care a dat dispoziţia şi a fost beneficiar, omul politic, a primit doar doi ani de închisoare, pe când funcţionarii care au executat fapta ilegală au primit 5, 6, 7 ani. Deci, eu cred că domnul chestor nu a învăţat nimic din cazul Năstase", a susţinut Traian Băsescu.

Preşedintele suspendat a mai precizat că este convins de faptul că la originea celei de-a doua adrese transmise Curţii Constituţionale ar sta Ioan Rus şi Victor Ponta. "Chestorul ăsta ce vină are el, când ministrul îi spune «Scrie»? Avea varianta demisiei, ce-i drept, dar...", a mai spus Băsescu.

"Nu mă poate face nimeni să cred că Ponta şi Rus, care erau la mare, la plajă, au aflat din presă că acel chestor a trimis o hârtie prin care invalida cifra oficială anunţată chiar de Rus pentru referendum", a mai precizat preşedintele suspendat.

ROMÂNIATV.NET vă prezintă cele mai importante declaraţii ale preşedintelui suspendat.

- Punctez filmul făcut de media şi vreau să ştiţi ce-mi asum. Guvernul, în urma loviturii de stat a organizat un referendum. La AEC Ministerul de Interne a precizat numărul de 18,3 milioane electori. Vreau să înţelegeţi că toate poveştile cu CAS, Institutul de Statistică sunt diversiuni atât ale guvernului, cât şi ale lacheilor minciunii. Singura autoritate îndrituită să comunice cifrele electorale e MAI.

-Trebuie să recunoaştem că suntem în cea mai penibilă situaţie în care poate fi un guvern. organizează referendumul, dă cifra, se termină şi când a văzut că nu a ieşit cum trebuie contestă referendumul. E o situaţie unică în UE şi descalifică guvernul României, iar efectele sunt pentru cetăţenii români.

- Ce i-a trecut doctorului Ponta şi lui Crin prin cap ca să măsluiască listele: să scoată din liste pe cei care lucrează în străinătate: ilegalitate mai mare şi prostie mai mare nu ppoate exista. Conform Constituţiei, cei care au cetăţenie română pot vota indiferent unde s-ar afla. Şi cei care au buletin expirat au dreptul de a vota.

- Înţeleg că vor să facă un fel de recensământ şi să scoată din listă pe cei care sunt în străinătate, cu cei care au buletinul expirat, dar ce fac cu cei care sunt în vacanţă, îi scot şi pe ei din listă?

- Presiunea asupra primarilor de a modifica listele electorale, de a falsifica listele, îi face să devină infractori. Eu îi atenţionez din grijă pentru ei să nu intre într-un joc a cărui ieşire este o celulă.

- Domnul Rus şi domnul Ponta trebuie să le spună primarilor stahanovişti ce au făcut şi ceea ce trebuie să facă. Parchetele au preluat integral listele pe care s-a votat.

- Băieţii deştepţi de la Palatul Victoria vor să împingă nota de plată la guvern.

- Pentru mine revenirea la Cotroceni nu mai e principala miză. Fraudarea referendumului prin liste şiu urne plimbate, pentru sănătatea democraţiei în România, e esenţial să fie evaluat.

- Decizia de ieri a CCR a fost declanşată de un chestor care i-a scris Ministrului de Interne după ce acelaşi chestor dăduse cifrele, dar ieri dimineaţă a scris că cifrele nu sunt bune. Nu ştiu dacă e bine domnu' chestor. Aţi minţit ori înainte de organizarea referendumului, ori ieri. Eu v-am făcut chestor. Nu ştiu dacă e bine, domnu' chestor!

- E clar că Ioan Rus a dat o dispoziţie pe data de 2 august ca să blocheze decizia CCR. Chestorul n-a făcut decât să se execute. Numai că Ioan Rus şi chestorul trebuiau să fie atenţi la cazul Adrian Năstase, unde funcţionarii au primit 6-7 ani, iar Năsatse doar doi ani. Deci, domnul chestor n-a învăţat nimic din cazul Adrian Năsatse.

 

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, l-a acuzat pe şeful de la Evidenţa Populaţiei, chestorul Constantin Manoloiu, că „a minţit” ori înainte, ori după referendum.

Decizia de ieri a CCR a fost generată de un chestor – să nu ne facem iluzii că ministrul de Interne nu a ştiut şi nu a fost aranjată cu el – i-a scris ministrului de Interne că cifrele nu sunt bune. Nu ştiu dacă e bine, domnul chestor. Aţi minţit ori înainte de organizarea referendumului, ori ieri. Or, un chestor… Mă tem că eu v-am făcut chestor. Nu ştiu dacă-i bine, domnul chestor„, a spus Traian Băsescu.

Preşedintele suspendat a făcut o paralelă între situaţia listelor electorale şi condamnarea lui Adrian Năstase, precizând că funcţionarii care execută primesc pedepse mai mari decât politicienii care comandă.

„Este clar că Ioan Rus a dat o dispoziţie pe data de 2, după ce pe 1, ca de altfel şi înainte de desfăşurarea referendumului, dăduse dispoziţie să dea cifra corectă. Pe data de 2, Ioan Rus a dat dispoziţia să blocheze decizia Curţii Constituţionale, şi atunci chestorul şef cu Evidenţa Populaţiei nu a făcut decât să se execute, numai că Ioan Rus şi chestorul trebuiau să ştie un lucru. Au văzut cazul Adrian Năstase, când cel care a dat dispoziţia şi a fost beneficiar, omul politic, a primit doar doi ani de închisoare, pe când funcţionarii care au executat fapta ilegală au primit 5, 6, 7 ani. Deci, eu cred că domnul chestor nu a învăţat nimic din cazul Năstase„, a susţinut Traian Băsescu.

Preşedintele suspendat a mai precizat că este convins de faptul că la originea celei de-a doua adrese transmise Curţii Constituţionale ar sta Ioan Rus şi Victor Ponta. „Chestorul ăsta ce vină are el, când ministrul îi spune «Scrie»? Avea varianta demisiei, ce-i drept, dar…”, a mai spus Băsescu.

„Nu mă poate face nimeni să cred că Ponta şi Rus, care erau la mare, la plajă, au aflat din presă că acel chestor a trimis o hârtie prin care invalida cifra oficială anunţată chiar de Rus pentru referendum”, a mai precizat preşedintele suspendat.

ROMÂNIATV.NET vă prezintă cele mai importante declaraţii ale preşedintelui suspendat.

– Punctez filmul făcut de media şi vreau să ştiţi ce-mi asum. Guvernul, în urma loviturii de stat a organizat un referendum. La AEC Ministerul de Interne a precizat numărul de 18,3 milioane electori. Vreau să înţelegeţi că toate poveştile cu CAS, Institutul de Statistică sunt diversiuni atât ale guvernului, cât şi ale lacheilor minciunii. Singura autoritate îndrituită să comunice cifrele electorale e MAI.

-Trebuie să recunoaştem că suntem în cea mai penibilă situaţie în care poate fi un guvern. organizează referendumul, dă cifra, se termină şi când a văzut că nu a ieşit cum trebuie contestă referendumul. E o situaţie unică în UE şi descalifică guvernul României, iar efectele sunt pentru cetăţenii români.

Ce i-a trecut doctorului Ponta şi lui Crin prin cap ca să măsluiască listele: să scoată din liste pe cei care lucrează în străinătate: ilegalitate mai mare şi prostie mai mare nu ppoate exista. Conform Constituţiei, cei care au cetăţenie română pot vota indiferent unde s-ar afla. Şi cei care au buletin expirat au dreptul de a vota.

– Înţeleg că vor să facă un fel de recensământ şi să scoată din listă pe cei care sunt în străinătate, cu cei care au buletinul expirat, dar ce fac cu cei care sunt în vacanţă, îi scot şi pe ei din listă?

– Presiunea asupra primarilor de a modifica listele electorale, de a falsifica listele, îi face să devină infractori. Eu îi atenţionez din grijă pentru ei să nu intre într-un joc a cărui ieşire este o celulă.

– Domnul Rus şi domnul Ponta trebuie să le spună primarilor stahanovişti ce au făcut şi ceea ce trebuie să facă. Parchetele au preluat integral listele pe care s-a votat.

– Băieţii deştepţi de la Palatul Victoria vor să împingă nota de plată la guvern.

– Pentru mine revenirea la Cotroceni nu mai e principala miză. Fraudarea referendumului prin liste şiu urne plimbate, pentru sănătatea democraţiei în România, e esenţial să fie evaluat.

– Decizia de ieri a CCR a fost declanşată de un chestor care i-a scris Ministrului de Interne după ce acelaşi chestor dăduse cifrele, dar ieri dimineaţă a scris că cifrele nu sunt bune. Nu ştiu dacă e bine domnu’ chestor. Aţi minţit ori înainte de organizarea referendumului, ori ieri. Eu v-am făcut chestor. Nu ştiu dacă e bine, domnu’ chestor!

– E clar că Ioan Rus a dat o dispoziţie pe data de 2 august ca să blocheze decizia CCR. Chestorul n-a făcut decât să se execute. Numai că Ioan Rus şi chestorul trebuiau să fie atenţi la cazul Adrian Năstase, unde funcţionarii au primit 6-7 ani, iar Năsatse doar doi ani. Deci, domnul chestor n-a învăţat nimic din cazul Adrian Năsatse.