Băsescu îi SOMEAZĂ pe noii aleşi să renunţe la PRESIUNILE PUBLICE pentru începerea consultărilor

Preşedintele Traian Băsescu le cere politicienilor care au câştigat mandate de parlamentar, la scrutinul din 9 decembrie, să renunţe la presiunile publice privind începerea consultărilor pentru desemnarea viitorului premier.

RomaniaTV.net
11 dec. 2012, 16:05
Băsescu îi SOMEAZĂ pe noii aleşi să renunţe la PRESIUNILE PUBLICE pentru începerea consultărilor

„Domnul președinte Traian Băsescu invită politicienii care au câștigat mandate în cadrul alegerilor parlamentare din data de 9 decembrie a.c. să renunțe la orice fel de presiune publică privind începerea consultărilor pentru desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru al Guvernului României.

Domnul președinte Traian Băsescu va urma calea constituţională şi instituţională pentru întregul proces de desemnare a candidatului la funcția de prim-ministru şi nu va face nicio abatere de la rigoarea procedurii, așa cum este prevăzută în Constituția României„, se arată într-un comunicat de presă semnat de purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Bogdan Oprea.

Anterior, Administraţia Prezidenţială informase că preşedintele Traian Băsescu „va convoca Parlamentul României şi va anunţa programul de consultări pentru desemnarea prim-ministrului Guvernului României care să formeze viitorul guvern imediat după publicarea în Monitorul Oficial a rezultatului alegerilor”.

Potrivit rezultatelor finale provizorii la alegerile parlamentare 2012 anunţate de BEC, USL a obţinut 58,63% din voturile valabil exprimate pentru Camera Deputaţilor, în timp ce ARD a primit 16,5%. PP-DD a totalizat 13,99% din voturi, iar UDMR 5,13.

La Senat, USL a obţinut 60,10% din voturi, ARD – 16,7%, PP-DD – 14,65% şi UDMR – 5,23%

Prezenţa la vot la nivel naţional a fost de 41,76%.