Băsescu, ATAC la politicienii care vorbesc despre SUSPENDAREA sa: „Sunt penibili!”

Preşedintele Traian Băsescu a reacţionat, duminică, la declaraţiile din ultima vreme privind suspendarea sa din funcţie, numindu-i "penibili" atât pe cei care s-au pronunţat în favoarea declanşării procedurii, cât şi pe cei care s-au opus public unui astfel de demers.

03 feb. 2013, 11:37
Băsescu, ATAC la politicienii care vorbesc despre SUSPENDAREA sa: „Sunt penibili!”

Şeful statului i-a criticat dur pe politicienii care au enunţat public posibilitatea suspendării sale din fucţie, dar şi pe cei care vin apoi şi spun că nu îl suspendă.

Aş vrea să mai clarific un lucru legat de statul de drept. Văd că a apărut un nou fenomen legat de suspendarea preşedintelui. Unul vine şi spune că îl suspendăm pe preşedinte, apare altul şi ia apărarea, că nu îl suspendăm. Sunt ridicoli. Nu fac decât să se penibilizeze„, a atacat Traian Băsescu.

Băsescu a arătat că „preşedintele României are un mandat pe care îl dobândeşte prin algeri libere şi în care condiţia este să obţină 50% din voturi plus unul”.

„Nu există condiţia să îşi menţină intenţia de vot peste 50% plus unu. (…) Ce s-ar întâmpla dacă şefii de stat aleşi cu 50, 51%, 52% în fiecare an i-ai verifica printr-un referendum să vezi dacă mai au 50% plus unu?”, a adăugat preşedintele.

Consider ridicole abordările tuturor acestor domni care una-două vorbesc despre suspendare, iar alţii sar şi spun că nu îl suspendăm. Sunt penibili, să citească Constituţia!”, a susţinut Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că raportul MCV este corect,  însă  a calificat drept incorectă reacţia celor mai importante instituţii ale statului român.

Şeful statului a arătat că raportul a fost „profund politizat” şi că „românii au putut fi păcăliţi cu televizoarele, dar oficialii europeni nu”. „Cine se amăgeşte cu ideea că propagandistic vom păcăli statele membre nu face decât să aibă o poziţie împotriva interesului naţional”, a avertizat Băsescu.

Vom reveni cu amănunte.