Băsescu, ATAC DUR la Arafat: Creează „o psihoză publică” că dă Guvernul ambulanţa la golani privaţi

Preşedintele Traian Băsescu a intervenit telefonic la o emisiune de televiziune pentru a răspunde obiecţiilor prezentate de subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, în legătură cu proiectul Legii sănătăţii şi reforma sistemului de ambulanţă. După atacul şefului statului, Raed Arafat a afirmat că marţi va lua o decizie privind eventuala sa demisie din Ministerul Sănătăţii.

RomaniaTV.net
09 ian. 2012, 19:00
Băsescu, ATAC DUR la Arafat: Creează „o psihoză publică” că dă Guvernul ambulanţa la golani privaţi

Preşedintele Băsescu i-a spus lui Raed Arafat, într-o emisiune la care a intervenit telefonic, că cea mai corectă abordare este să-i prezinte ministrului observaţiile sale şi nu să creeze „o psihoză publică”, că guvernul ar vrea să distrugă sistemul de ambulanţă, să-l dea „la nişte golani privaţi”.

Preşedintele Traian Băsescu a intervenit, luni seară, într-o emisiune la Realitatea TV, la care invitat era subsecretarul de stat Raed Arafat, replicând nemulţumirilor exprimate de acesta din urmă legate de proiectul noii legi a sănătăţii. Şeful statului şi subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii au avut un schimb de replici în emisiune.

Preşedintele Băsescu a apreciat că o nouă lege, lansată în dezbatere publică, este necesară.

„Vreau să-l atenţionez pe domnul doctor Arafat că acest proiect de lege este pentru discutat, de asta a fost lansat în dezbatere publică, cea mai corectă abordare este să se prezinte la ministru cu observaţiile dânsului şi nu să creeze o psihoză publică, că acest guvern, ticălos, de altfel, nu, domnu’ Arafat, vrea să distrugă sistemul de ambulanţă, să-l dea la nişte golani privaţi”, a spus Băsescu.

El a menţionat că, dacă acesta este mesajul, este incorect. Raed Arafat a răspuns că nu a spus aceste lucruri.

Preşedintele a catalogat ca dezinformare afirmaţiile făcute de Arafat în legătură cu posibilitatea destructurării serviciilor medicale de urgenţă.

„Contribuţia dumneavoastră este un scandal public şi dezinformarea populaţiei. Citez din proiectul de pe site-ul ministerului: Asistenţa medicală de urgenţă se asigură gratuit tututor pacienţilor, indiferent de condiţia lor. art 66, alin 1, din proiectul noii legi. De asemenea, nimeni nu ridică problema privatizării, pompieri. Concluzionăm că nu are nimeni nici o treabă cu SMURDUL. Am în faţă capitolul legat de servicii. Unde intervine zona privată, în comparaţie cu ce e acum? Avem spitalele transferate la administraţiile locale?Avem ambulanţe la spitalele private. Ne-ar deranja dacă cumpără şi ele şi le pun la dispoziţia spitalelor? Avem spitale private? Ne deranjează dacă îşi cumpără ambulanţe sau invers? Care e nemulţumirea dvs?”, a întrebat şeful statului.