Băsescu a votat. „I love you, Băse”, i-a cântat un grup de simpatizanţi. O femeie l-a huiduit VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu a vot duminică, în jurul orei 12.00, la Liceul Xenopol din Capitală. Şeful statului a venit la vot însoţit de soţia Maria şi de cele fete, Ioana şi Elena, şi a fost întâmpinat de un grup de aproximativ 20 de simpatizanţi, care l-a aplaudat şi i-a cântat.

RomaniaTV.net
09 dec. 2012, 10:02

Traian Băsescu a fost aşteptat în faţa secţiei de mai mulţi susţinători, care i-au scandat numele, l-au aplaudat şi au cântat „I love you, Băse, la-la-la-la…”.

Eu nu candidez”, le-a spus Băsescu râzând. Întrebat de jurnalişti, în timp ce se îndrepta spre secţia de vot, cum a fost drumul de întoarcere spre Bucureşti de la Predeal, Băsescu a răspuns: „Acceptabil”.

După vot, preşedintele a declarat că a votat pentru „continuitate în drumul spre Vest”. „Nu vreau ca ţara mea, ţara noastră să fie în zona gri în care să nu ştim dacă prioritatea este către Bruxelles sau spre Moscova, către Washington sau spre Beijing. Eu cred că România trebuie să-şi continue drumul euroatlantic, iar cu Rusia şi  China putem fi foarte buni prieteni, dar drumul nostru cert este către valorile euroatlantice„, a spus şeful statului.

„Uitaţi-vă că de şapte luni creăm ambiguitate, care e declaraţia României. Declaraţii, ne războim cu Bruxelles-ul, cu liderii europeni, îi admonestăm, îi certăm, le spunem că nu vin ei să ne facă ordine la noi acasă, certăm Departamentul de Stat. Deci aşa ceva nu se poate pentru că România riscă să intre într-o zonă gri, în care să nu mai fie recunoscută ca stat decis să se integreze în comunitatea euro-atlantică şi ar putea suferi toţi românii pentru asta”, a adăugat şeful statului.

Întrebat despre prezenţa la vot în prima parte a zilei, el a spus că nu ştie care este, însă în ciuda condiţiilor meteorologice nefavorabile, este convins că acei români care vor să voteze, vor merge la urne.

„Nu ştiu care e (prezenţa la urne n.r.), dar hai să fim foarte drepţi şi direcţi: eu sunt convins că toţi cei care vor să voteze, poate să ningă, poate să plouă, se duc la vot. Şi mai ales cei care vor să se exprime şi să stabilească ce vor de la politicieni”, a spus Băsescu.

Întrebat dacă duminică va merge la cumpărături, cum face de obicei de alegeri, Băsescu a răspuns: „Până acum soţia nu mi-a dat nici o listă. Aştept lista„.

La plecare, Băsescu a fost din nou aplaudat, însă a avut parte şi de voci potrivnice. O femeie l-a huduit şi i-a strigat „nemernicule”.

Şeful statului a votat pentru colegiul 9 la Camera Deputaţilor, unde principalii candidaţi sunt Theodor Paleologu (ARD) şi Daniel Budurescu (USL) şi pentru colegiul 4 la Senat, unde se duelează  Anca Boagiu (ARD) şi Dumitru Pelican (USL).