Băsescu a semnat DECRETUL: Noul Parlament, convocat pentru 19 decembrie

Președintele Traian Băsescu a semnat, vineri, decretul prin care Parlamentul României, ales la data de 9 decembrie 2012, este convocat în ziua de 19 decembrie 2012, la ora 13.00.

RomaniaTV.net
14 dec. 2012, 16:55
Băsescu a semnat DECRETUL: Noul Parlament, convocat pentru 19 decembrie

„Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat vineri, 14 decembrie a.c., Decretul prin care Parlamentul României, ales la data de 9 decembrie 2012, se convoacă în ziua de 19 decembrie 2012, la ora 13.00, la sediul celor două Camere, aflat în Palatul Parlamentului, din Strada Izvor Nr. 2 – 4, Sector 5, Bucureşti”, informează Administraţia Prezidenţială.

Decretul a fost emis imediat după ce Traian Băsescu a sosit de la Bruxelles.

Procesele verbale privind rezultatele alegerilor parlamentare din 9 decembrie au fost publicate în Monitorul Oficial.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Bruxelles că alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 s-au desfăşurat „normal” şi că imediat ce va fi publicat în Monitorul Oficial rezultatul alegerilor va convoca noul Parlament.

Şeful statului a ţinut să precizeze că actualul Legislativ îşi încheie mandatul în 19 decembrie şi că urmează să decidă dacă va face convocarea pentru 19, la ora 13.00. „Alegerile s-au desfăşurat normal, iar rezultatul, chiar dacă au fost şi mici incidente în ziua votului, nu este alterat de acestea”, a spus şeful statului.

Întrebat dacă va semna vineri decretul de convocare a Parlamentului, preşedintele Traian Băsescu a răspuns: „Imediat ce se publică rezultatul alegerilor în Monitorul Oficial convoc Parlamentul, iar convocarea trebuie să ţină seama de un element esenţial: nu pot suprapune funcţionarea a două Parlamente.

Parlamentul actual îşi termină mandatul pe data de 19 decembrie. Sigur va rămâne să decid, şi uite în avion la asta o să mă gândesc, dacă o să convoc Parlamentul pentru 19 decembrie, la ora 13.00, sau .. Vreau să fie cât mai apropiat pentru ca instituţiile rezultate din alegeri să poate fi rapid puse pe picioare”.