Băsescu: Obiectivul meu la referendum este să obţin „cu un vot în plus” împotriva demiterii

Traian Băsescu a declarat, joi seară, la TVR, că obiectivul său este ca la referendum să obţină cu un vot mai mult pentru rămânerea în funcţie decât pentru demitere, spunând că nu vrea să rămână şef al statului "la masa verde". Băsescu a mai spus că dacă va fi invalidat la referendum, după opt ani de mandat, îşi va lua mapa şi se va retrage la viaţa sa.

RomaniaTV.net
12 iul. 2012, 17:43
Băsescu: Obiectivul meu la referendum este să obţin „cu un vot în plus” împotriva demiterii

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a spus, la TVR, că pentru el nu este relevant pragul de prezenţă la referendumul pentru demitere, precizând că obiectivul său este să obţină „cu un vot în plus” împotriva demiterii decât cele pentru demitere.

„Eu am obligaţia să stau în faţa românilor (…) Pentru mine nu este, eu am alt obiectiv, obiectivul meu este să fiu vertical în faţa românilor (…) Obiectivul meu este să obţin mai multe voturi cu «Nu», pentru nedistituirea preşedintelui, decât voturi cu «Da». Eu nu sunt un om care să mă ascundă sub un prag”, a spus Băsescu, citat de MEDIAFAX.

El a mai afirmat că nu vrea să rămână în funcţie „la masa verde”: „Nu vreau să rămân în funcţie la masa verde, la Liga lui Mitică merge. (…) Acolo merge să câştigi la masa verde”.

Băsescu a mai spus că dacă va fi invalidat la referendum, după opt ani de mandat, îşi va lua mapa şi se va retrage la viaţa sa.