Băsescu: În septembrie se va discuta dacă România va fi acceptată în spaţiul Schengen

Şeful statului a declarat după întrevederea cu preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, că acesta i-a promis că peste patru luni se va lua o hotârăre privind aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen.

RomaniaTV.net
25 apr. 2012, 07:10
Băsescu: În septembrie se va discuta dacă România va fi acceptată în spaţiul Schengen

Preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, s-aîntâlnit miercuri dimineaţa, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Traian Băsescu, cu ocazia împlinirii a 7 ani de la semnarea Tratatului de aderare a României la UE.

După întrevere, şeful statului român a făcut următoarea declaraţie: „Este prima oară când domnul Van Rompuy vizitează Bucureştiul. Am avut discuţii consistente legate de problemele care frământă în mod deosebit Europa. Unul dintre principalele aspecte a fost legat de relansarea economică a UE.

Am discutat despre aderarea la spaţiul Schengen şi ţin să-i mulţumesc că a fixat luna septembrie 2012 ca dată în care să se ia în discuţie aderarea la României la spaţiul Schengen. De asemenea, l-am informat că România îşi menţine obiectivul de a adera la zona euro în 2015. Un alt subiect a fost legat de punctul de vedere al României că trebuie menţinută coeziunea între membrii UE„.