Băsescu: Îi recomand Elenei Udrea să se RETRAGĂ dacă se constată că e ARANJATĂ Convenţia PDL

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi seara că Elena Udrea ar trebui să se retragă din cursa pentru preşedinţia PDL dacă va fi aranjat rezultatul Convenţiei Naţionale. Preşedintele a anunţat, totodată, că va onora o eventuală invitaţie la lucrările Convenţiei din 23 martie.

14 feb. 2013, 21:22
Băsescu: Îi recomand Elenei Udrea să se RETRAGĂ dacă se constată că e ARANJATĂ Convenţia PDL

Traian Băsescu a declarat, la B1Tv, că Elena Udrea poate avea şanse pentru şefia PDL la o Convenţie cinsitită, însă că îi recomandă să se retragă dacă se constată că este aranjată Convenţia PDL.

Întrebat despre şansele Elenei Udrea la Convenţia PDL, Băsescu a răspuns: „Mi-e foarte greu să vă spun, eu recunosc că într-o competiţie cinstită poate avea. Într-una aranjată, mai bine nu mai fac Convenţia. Dacă va fi aranjată, îi recomand mai bine să se retragă. Dacă va constata că e aranjată, aşa cum se produce acum.”

Totodată, şeful statului a spus că toţi foştii miniştri din cabinetul Boc ar trebuie să se grupeze şi să propună o moţiune proprie la Convenţie. „Pentru că cei din echipa lui Emil Boc sunt daţi deoparte, i-aş chema pe miniştrii ăştia şi să le zic: ‘Faceţi, fraţilor, o moţiune! (…) Ce staţi, să se fesenizeze partidul’ Să se strângă şi să facă ceva. Nu spun că Elena Udrea este soluţia ideală, dar e singura care a avut până acum curajul să depună moţiune„, a declarat Băsescu.

Acesta a atras atenţia că presiunile conducerii actuale la adresa preşedinţilor de organizaţii în vederea Convenţiei Naţionale din martie şi denigrarea fostului guvern PDL riscă să afecteze „fibra europeană” a PDL. „Cea mai mare pierdere ar fi pierderea occidentalităţii şi frecventabilităţii partidului”, a spus şeful statului.

El a precizat că a decis să vorbească despre problemele interne ale PDL după o perioadă în care a refuzat să se întâlnească cu liderii democrat-liberali. Decizia a survenit după discuţia de joi, de la Cluj, cu Emil Boc. „Până azi am vrut să mă izolez. Astăzi, discutând cu Emil Boc, am spus că trebuie să vorbesc„, a precizat Băsescu..

Întrebat dacă recunoaşte că Vasile Blaga are mai multe şanse la Convenţie, preşedintele a răspuns: „Da. Dar nu va mai fi PDL, va fi altceva, dacă se face o Convenţie aranjată”.