Băsescu, ironic la adresa lui Vasile Blaga: „O, săracul!”. Vezi ce spune despre alegerile din PDL

Traian Băsescu a ieşit, duminică, la cumpărături în Carrefour. Şeful statului nu a ratat momentul să vorbească despre viitoarele alegeri pentru stabilirea unui nou preşedinte al PDL. Acuzat de actualul şef al democrat-liberalilor că face campanie pentru Elena Udrea, Traian Băsescu a spus că susţine acea soluţie care "dă perspective" partidului. Preşedintele nu a ezitat să se implice din nou în alegerile din PDL, atacându-l indirect pe Vasile Blaga.

17 feb. 2013, 16:06
Băsescu, ironic la adresa lui Vasile Blaga: „O, săracul!”. Vezi ce spune despre alegerile din PDL

Întrebat despre faptul că i-a răspuns Elenei Udrea la telefon când aceasta l-a anunţat despre candidatura la şefia PDL, iar lui Vasile Blaga nu i-a răspuns, Băsescu a replicat: „Una era în decembrie, alta e acum. Şi am răspuns la foarte mulţi”. Despre acuzaţia lui Blaga că face campanie pentru Elena Udrea, Băsescu a răspuns, râzând: „Când o fi spus şi trăsnaia asta?”.

Un reporter a relatat că Vasile Blaga a spus că este evident, şi că toţi românii ştiu, că preşedintele o susţine pe Elena Udrea, de aici şi declaraţiile critice. „La adresa cui?”, a replicat preşedintele, iar reporterul a răspuns: „La adresa domnului Blaga”, la care şeful statului a replicat, râzând: „O, săracul!”.

Şeful statului a explicat că în PDL susţine soluţia pe care o consideră de perspectivă, nu pe cea care ar putea „îngropa” partidul.  „Eu susţin o soluţie corectă, care să dea perspective PDL-ului. Care va fi aceea, vor decide participanţii la Convenţie şi cei care sunt în competiţie. Dar în niciun caz nu pot susţine o soluţie care îngroapă PDL-ul„, a spus Băsescu.

Rugat să spună dacă, în afară de Vasile Blaga şi Elena Udrea, singurii care şi-au anunţat candidaturile pentru şefia PDL, ar mai fi cineva în partid potrivit pentru a prelua conducerea PDL, Băsescu a ridicat, râzând, din umeri şi şi-a luat la revedere de la jurnalişti.

Preşedintele a declarat, joi seară, că PDL seamănă acum în interior cu FSN şi nu îl mai poate ajuta în îndeplinirea obiectivelor sale, precizând că se uită la ce se întâmplă, dar nu îi vine să creadă ce vede.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, că preşedintele Traian Băsescu intervine pentru a doua oară într-o competiţie internă a partidului, că 22 de milioane de români ştiu că şeful statului o susţine pe Elena Udrea.

Liderul PDL Elena Udrea, candidat la şefia PDL, susţine, pe Facebook, că 22 de milioane de români ştiu că USL, Antena 3 şi Dan Voiculescu îl vor pe Vasile Blaga preşedinte al PDL, ea adăugând: „Întrebarea este: de ce?”.

Elena Udrea a declarat sâmbătă într-o ediţie specială, la România TV, că nu a ales să candideze la şefia PDL la cerinţa preşedintelui Traian Băsescu. Udrea a recunoscut însă că a vorbit la telefon cu şeful statului pentru a-l anunţa despre candidatura la conducerea partidului şi a spus că nu i-a cerut sprijinul în campania pentru şefia PDL.