Băsescu, către Arafat la depunerea jurământului: O singură rugăminte, Legea Sănătăţii!

Raed Arafat a depus miercuri jurământul la Palatul Cotroceni pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu, a premierului Victor Ponta şi a colegilor săi din Guvern. De la ceremonie au lipsit însă preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului. 

RomaniaTV.net
07 nov. 2012, 17:16
Băsescu, către Arafat la depunerea jurământului: O singură rugăminte, Legea Sănătăţii!

După depunerea jurământului, preşedintele Traian Băsescu i-a spus lui Raed Arafat că nu are decât o singură rugămite la el: depunerea Legii Sănătăţii în Parlament.

„Domnule prim-ministru, domnilor miniştri, domnule ministru al Sănătăţii, ceremonia este foarte scurtă, iar, de data aceasta, având în vedere timpul scurt până la alegeri, n-am decât o singură rugăminte la dumneavoastră, Legea Sănătăţii. S-a ratat în ianuarie, poate până în decembrie reuşim să o depunem la Parlament. În rest, vă doresc mult succes şi să auzim numai de bine după alegeri”, a precizat preşedintele Băsescu.

Secretarul de stat Raed Arafat a fost numit ministru al Sănătăţii. Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul de numire a acestuia în funcţie.

La începutul lunii octombrie, premierul Victor Ponta a fost desemnat ministru interimar al Sănătăţii, printr-un decret semnat de către preşedintele Traian Băsescu.

Ponta a arătat atunci că subsecretarul de stat Raed Arafat nu a dorit să ocupe postul de ministru şi că, în calitate de şef al Guvernului, nici nu intenţionează să desemneze o altă persoană ca ministru până la alegerile parlamentare din luna decembrie.

În 2 octombrie, premierul spunea că Raed Arafat l-a informat că nu vrea să deţină portofoliul Sănătăţii după alegeri, în noul Guvern, el precizând că, în această situaţie, va fi nominalizat un alt ministru, cu un mandat şi o strategie clare.

Ponta a ocupat postul de ministru interimar după ce Vasile Cepoi a demisionat de la conducerea Ministerului Sănătăţii. Potrivit Constituţiei, art.107, alin.4, desemnarea de către preşedintele României a unui ministru interimar, la propunerea primului-ministru, se face pentru o perioadă de cel mult 45 de zile.

Premierul anunţa, în 26 octombrie, că, la expirarea celor 45 de zile în care are dreptul să ocupe postul de ministru interimar al Sănătăţii, va desemna un alt membru al Guvernului să exercite această funcţie, precizând însă că, de fapt, ministerul este condus de către subsecretarul de stat Raed Arafat.