Băsescu: Am primit cererea Parchetului în cazul lui Videanu. Iau o decizie după ce mă uit pe documente

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări, că a primit de la Parchet cererea de încuviinţare a trimiterii în judecată a lui Adriean Videanu, el arătând că va lua o decizie în acest caz după ce se va uita pe documente.

RomaniaTV.net
04 sept. 2013, 06:51
Băsescu: Am primit cererea Parchetului în cazul lui Videanu. Iau o decizie după ce mă uit pe documente

Întrebat dacă a primit din partea Parchetului cererea de încuviinţare a trimiterii în judecată în cazurile Silaghi şi Videanu, Băsescu a precizat: „Nu, am primit doar pentru Adriean Videanu. Domnul Silaghi nu cred că în acest moment se încadrează în procedura de a se cere aviz de la preşedinte, el este parlamentar”.

În condiţiile în care jurnaliştii au precizat că Silaghi a demisionat în cursul zilei de marţi din Parlament, Băsescu a precizat: „Bun, probabil că trebuie apară în Monitorul Oficial. E treaba Parchetului, nu eu mă ocup de sesizări. Deci despre Adriean Videanu am primit sesizarea”.

Întrebat dacă va încuviinţa trimiterea în judecată a lui Videanu, Băsescu a răspuns: „Cu certitudine, după ce mă uit pe documente, voi lua o decizie”.

Băsescu a mai spus, referindu-se la cazul Varujan Vosganian, că nu doreşte să se antepronunţe, ci aşteaptă decizia Senatului.

„Să aşteptăm să vedem decizia Senatului. Nu vreau să prejudec o acţiune a Senatului”, a spus şeful statului.

Procurorul general al Parchetului ICCJ a solicitat, luni, Senatului şi, respectiv, şefului statului declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian şi, respectiv, Adriean Videanu, pentru complot şi subminarea economiei naţionale.