Baschetbalistul inventator. Un jucător de la Cluj, premiat pentru crearea unui robot de sandwich-uri

Baschetbalistul echipei "U" Mobitelco Cluj, Alex Pop, student la Inginerie Informatică, a fost premiat împreună cu colegul său de proiect, pentru crearea unui robot care face sandwich-uri.

11 mart. 2013, 14:35
Baschetbalistul inventator. Un jucător de la Cluj, premiat pentru crearea unui robot de sandwich-uri

Alex Pop este fundaş la „U” Mobitelco Cluj şi component al lotului naţional de baschet 3×3, dar şi un pasiont al informaticii, el fiind student în anul IV la Facultatea de Inginerie Informatică.

Săptămâna abia încheiată i-a adus un premiu mai special, de o cu totul altă importanţă decât medaliile cucerite de-a lungul carierei de jucător de baschet. Împreună cu colegul său, Dan Petruţ Beleleu, au fost premiaţi în cadrul celei de-a şasea ediţii a „UBBOts-Ziua Roboţilor Inteligenţi”, competiţie organizată de Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş -Bolyai din Cluj.

Conform agenţiei Mediafax, dintre cele 8 proiecte înscrise, unul a fost cel al lui Alex Pop şi Dan Petruţ Beleleu, adică Robotul SMaker, care face sandwich-uri. Fiecare dintre cei 14 sponsori ai competiţiei au premiat proiectele preferate. „Am lucrat la acest proiect pe tot parcursul semestrului I şi mai intens în ultimele două săptămâni. Nu am avut mult timp la dispoziţie nici eu, pentru că am fost la echipă, la antrenamente şi în deplasări, dar nici colegul meu, pentru că şi el lucrează. Proiectul nostru, Robotul Robo SMaker, a fost văzut câştigător de către doi dintre sponsorii ediţiei. De asemenea, am mai primit un premiu, care a fost acordat tuturor participanţilor. Acest proiect a făcut parte şi dintr-un examen pentru facultate. Îi mulţumesc antrenorului Niksa Bavcevici, pentru că mi-a dat posibilitatea să particip la examen, dar şi la UBBots 2013„, a declarat Alex Pop, luni, la o zi distanţă de la premiere.

În anul II de facultate, cei doi pasionaţi de robotică au creat o maşină teleghidată prin telecomandă cu infraroşu, iar anul trecut, un elicopter.

Alex Pop are 23 de ani, este fundaş al echipei „U” Mobitelco Cluj, multiplu medaliat la junior, dar şi campion naţional la seniori cu formaţia ardeleană în 2011. De asemenea, în 2012, Alex Pop a făcut parte din echipa României la CM de baschet 3×3, la care tricolorii au obţinut medalia de argint.