Bărbatul suspectat că a violat o jurnalistă, în Capitală, prins de poliţişti

Principalul suspect în cazul jurnalistei de la postul de radio Europa FM care a reclamat că a fost violată, în după-amiaza zilei de 10 septembrie, de un bărbat care a ameninţat-o cu un cuţit, în zona Lacului Floreasca, a fost prins după ce a încercat să violeze o altă femeie. Mai mult, el a fost condamnat deja la opt ani de închisoare tot pentru viol. A fost eliberat, însă, pentru bună purtare.

17 sept. 2013, 05:13
Bărbatul suspectat că a violat o jurnalistă, în Capitală, prins de poliţişti

Oamenii legii l-au reţinut pe suspect, luni seară, în zona Universităţii Bioterra. Secretara facultăţii a depus şi ea plângere că ar fi fost agresată de acelaşi individ, pe care l-a recunoscut atunci când poliţia i-a pus faţă în faţă. Bărbatul a fost ridicat de poliţiştii din apropierea locuinţei sale, iar marţi dimineaţă a fost dus la audieri la secţia 1 de poliţie din Capitală.

Mai mult, oamenii legii au efectuat şi percheziţii la domiciliul individului, unde au găsit hainele cu care era îmbrăcat în ziua când a abuzat de jurnalistă.

Criminaliştii au realizat testul ADN şi acesta a ieşit pozitiv, de unde rezultă că principalul suspect este chiar autorul faptelor.

Principalul suspect a recunoscut că a abuzat-o sexual pe tânără. Bărbatul le-a spus poliţiştilor că a agresat-o pentru că era frumoasă şi a fost sociabilă cu el. Suspectul a fost eliberat din închisoare în urmă cu o lună. El a stat opt ani după gratii tot pentru viol. Mai avea de ispăşit încă trei ani dar a fost eliberat pentu bună purtare.

O tânără a făcut plângere la Poliţie că a fost agresată sexual, în urmă cu o săptămână, în zona Lacului Floreasca, de un bărbat care a ameninţat-o cu un cuţit în plină stradă.

Potrivit reprezentanţilor postului de radio, jurnalista a fost agresată pe un bulevard central al Capitalei, între zona Perla, bărbatul ameninţând-o cu un cuţit, în zona feţei, că îşi va pierde ochiul dacă strigă după ajutor.

„Deşi colega noastră plângea, era în mod evident ameninţată şi a fost împinsă sute de metri, nimeni nu a intervenit sau sunat la numărul de urgenţă 112”, se arată într-un comunicat al postului de radio la care lucrează victima.