Bărbatul care a ucis-o pe studenta japoneză, expertizat psihiatric

Bărbatul care a ucis-o într-o pădure din Corbeanca pe studenta japoneză va fi internat şi supus unei expertize psihiatrice, conform procedurii, pentru a se stabili, dacă a avut discernământ la momentul comiterii faptei.

RomaniaTV.net
29 aug. 2012, 07:27
Bărbatul care a ucis-o pe studenta japoneză, expertizat psihiatric

Anchetatorii au dispus în cazul lui Vlad Nicolae (26 de ani) – arestat pentru uciderea studentei japoneze, dar suspect în comiterea altor crime – efectuarea a trei expertize ADN, care nu au fost finalizate, au precizat sursele citate.

Vlad Nicolae a fost adus miercuri dimineaţă pentru a fi audiat de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Bărbatul a refuzat să facă vreo declaraţie.

În 15 august, în jurul orei 20.30, Vlad Nicolae (26 de ani) a abordat-o pe studenta japoneză, în vârstă de 20 de ani, în incinta Aeroportului „Henri Coandă” Otopeni-Bucureşti, oferindu-şi ajutorul pentru a-i găsi un taxi.

Astfel, Vlad Nicolae a urcat împreună cu tânăra într-un taxi, cei doi coborând după parcurgerea unei distanţe scurte, într-o zonă în care drumul este mărginit, de ambele părţi, de pădure. Vlad Nicolae şi tânăra au fost observaţi în acel loc de către şoferul taxiului după aproximativ două minute, la marginea şoselei, însă pe celălalt sens de mers.

Două zile mai târziu, în 17 august, în locul respectiv a fost descoperit cadavrul studentei, acoperit cu frunze şi prezentând urme de violenţă. La aproximativ 60-70 de metri distanţă a fost descoperită valiza victimei.

Cercetările în acest caz vizează şi posibilitatea ca suspectul să fi întreţinut relaţii sexuale cu victima, înaintea crimei.

Vlad Nicolae a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, duminică, la propunerea procurorilor. Acesta a negat în faţa anchetatorilor că ar fi ucis-o pe studenta japoneză.

Potrivit surselor judiciare, tânărul este suspectat de uciderea altor trei femei, toate în vârstă, cazuri mai vechi, care figurau cu autor necunoscut în baza de date a Poliţiei Române. În toate cele trei cazuri, ucigaşul a intrat în casă peste victime, le-a violat şi apoi le-a sugrumat.