Bărbatul care a cerut să fie eutanasiat a intrat în greva foamei findcă nu-şi găseste de lucru

Un bărbat de 58 de ani, din municipiul Turda, judeţul Cluj, care ceruse autorităţilor să fie eutanasiat, a intrat, miercuri, de ziua lui, în greva foamei, pentru că nu şi-a găsit un loc de muncă.

31 iul. 2013, 08:31
Bărbatul care a cerut să fie eutanasiat a intrat în greva foamei findcă nu-şi găseste de lucru

Mircea Florea a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax că îşi urmează planul anunţat, vrând să demonstreze că este „un om parolist”.

„Am început greva foamei de ziua mea, miercuri dimineaţă, la domiciliul meu, pentru că nu mi-am găsit un loc de muncă. Am trimis scrisori la Guvern, la Preşedinţie, la Parlament, prin care am implorat să fiu eutanasiat, la care nu am primit niciun răspuns. Îmi urmez planul pentru că vreau să arăt că sunt un om parolist”, a spus Florea.

Acesta a subliniat că a fost contactat, marţi, de directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, Daniel Don, şi de primarul municipiului Turda, Tudor Ştefănie, care i-au promis că în două zile problema sa va fi rezolvată şi va primi un loc de muncă.

Eu nu vreau să mor, eu vreau să lucrez. Dacă voi fi invitat la un interviu pentru angajare, mă voi duce, dacă nu se rezolvă nimic mă întorc şi continui”, a mai spus Mircea Florea.

Bărbatul a anunţat şi Spitalul Municipal Turda despre declanşarea grevei foamei, dar spune că nu se simte rău.

„Să vedem cum voi fi după câteva zile”, a menţionat acesta.

Un bărbat în vârstă de 58 de ani din Turda a cerut, la mijlocul lunii iulie, mai multor instituţii ale statului să fie eutanasiat de ziua lui, pe 31 iulie, pe motiv că este şomer şi că nu îl mai angajează nimeni.

Mircea Florea declara corespondentului Mediafax că a fost nevoit „să implore” eutanasierea „din disperare”, pentru că a rămas fără nicio formă de venit.

„Sunt disperat, nu am nicio formă de venit, şi cred că eutanasierea ar fi soluţia în cazul meu. Am trimis o scrisoare deschisă la Guvern, la Preşedinţie, la Parlament, prin care am implorat să fiu eutanasiat de ziua mea, pe 31 iulie. Nu vreau să ajung să mi se taie gazul, apa, curentul, iar din cauza mea să sufere şi ceilalţi locatari din bloc. Am fost foarte optimist până acum, tot am sperat că se va rezolva ceva, că voi găsi un loc de muncă, dar degeaba. Mai am trei ani până la pensie, dar nu mă angajează nimeni la 58 de ani”, a spus Florea.

Potrivit scrisorii trimise instituţiilor statului, Mircea Florea a cerut ca eutanasierea să îi fie făcută „cadou” de ziua sa.

„Implor organele statului român să-mi ofere cu ocazia onomasticii un cadou pe care îl doresc cu ardoare, şi anume eutanasierea. Această scrisoare deschisă este un ultim ţipăt de disperare, întrucât la data de 12.06.2012 mi-am pierdut locul de muncă avut la Mechel Service Câmpia Turzii şi până în acest moment, terminând şi perioada de şomaj, nu am reuşit să îmi găsesc un alt loc de muncă. Părăsit de familie (pentru acest motiv) şi fără niciun venit, singur singurel fiind, nu văd nicio alternativă de supravieţuire, aceasta fiind o a doua undă de seism din viaţa mea care a durat din 2006 până în 2012. Negăsirea unui loc de muncă se
datorează în primul rând vârstei. Nu mai pot îndura discriminările şi marginalizările la care sunt supus, discriminări la care cei în drept nu vor să se implice”, a arătat Florea.

Acesta se declara convins că solicitarea de eutanasiere nu îi va fi aprobată, motiv pentru care, începând cu 31 iulie, va intra în greva foamei, la domiciulul său din Turda.

„Până la urmă greva foamei mă va duce tot la moartea pe care acum mi-o doresc mult. Am decis ca greva foamei să o fac la domiciliul meu căci singur fiind, atunci când rezistenţa organismului cedează, nu există nimeni care să mă ducă şi să mă aducă dintr-un loc public, aşa că prefer să îmi dau duhul în locuinţa mea”, arăta Mircea Florea în scrisoarea deschisă.

Acesta a precizat că a fost angajat la Nokia şi la Mechel Service din Câmpia Turzii, dar a fost disponibilizat de la ambele societăţi.

„Am tot încercat să mă angajez, dar nimeni nu mă primeşte şi invocă faptul că sunt prea bătrân. Eu le-am spus că nu sunt pretenţios, nu fug de muncă, am lucrat de-a lungul anilor ca agent comercial, lăcătuş mecanic, tehnician, operator calculator, gestionar depozit”, a menţionat Mircea Florea.

Directorul Agenţiei Judeţene de Ocuparea a Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, Daniel Don, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că Mircea Florea poate fi angajat de o firmă care beneficiază de o subvenţie de 500 de lei pe lună din partea statului dacă angajează persoane care mai au trei ani până la pensie.

„Nu ştiam de cazul d-lui Florea, dacă ne-ar fi anunţat nu se ajungea la demersul său. Am stabilit pentru dânsul un interviu de angajare la o firmă din Cluj-Napoca. Mai avem două posibilităţi, la dou