Bărbat UCIS de URS în Dâmboviţa. Martor: Paznicii de vânătoare au dat din umeri

Un bărbat, de 71 de ani, din Pietroşiţa, judeţul Dâmboviţa, a fost găsit decedat într-o livadă, informează România TV. Martorii spun că acesta a fost atacat de un urs.

RomaniaTV.net
15 sept. 2012, 08:57
Bărbat UCIS de URS în Dâmboviţa. Martor: Paznicii de vânătoare au dat din umeri

„Este vorba de un bărbat de 71 de ani din localitatea Dealul Frumos, un sat din comuna Pietroşiţa, judeţul Dâmboviţa. Am fost sesizaţi că acest bărbat ar fi fost găsit decedat pe o stradă care face accesul către zona împădurită din localitatea Dealul Frumos. După cum declară şi martorii se pare că acesta ar fi fost atacat de un urs”, a precizat, la România TV, Raluca Florescu, IPJ Dâmboviţa.

Reprezentantul Poliţiei Dâmboviţa, Raluca Florescu, a precizat că până acum nu au mai fost înregistrate astfel de incidente în zonă şi că nici nu au existat reclamaţii ale localnicilor privind prezenţa urşilor.

Primele cercetări arată că bărbatul se afla într-o livadă de la marginea pădurii, împreună cu mai mulţi localnici, scrie Mediafax.

La un moment dat, bărbatul, care se afla la distanţă de grup, a fost atacat de un urs, iar o femeie care a văzut incidentul a ţipat, chemându-i în ajutor pe alţi doi localnici.

„După ce l-a atacat pe bărbat şi i-a provocat răni foarte grave, ursul a fugit în pădure. La faţa locului au ajuns Poliţia şi Ambulanţa, dar medicii nu au mai putut să îl salveze pe bărbat, declarând decesul acestuia”, a adăugat Raluca Florescu.

Localnicii sunt şocaţi de acest incident mai ales că evenimentul s-a petrecut chiar în incinta localităţii, la doar câteva sute de metri distanţă de primele case.

„Am auzit o doamnă că striga. Ţipa cu disperare. Am fugit de la grădină de la mine, am ajuns aici, doamna stătea jos şi cred că era în şoc. În grădina de lângă dânsa se afla domnul Victor Bălan într-o baltă de sânge. Când am ajuns lângă el avea gâtul sfâşiat. Nu am putut decât să sun la 112. Animalul a fugit cât timp a strigat doamna. Aici, noi ne aflăm într-un fond de vânătoare care se cheamă Dunărea. Sunt paznici de vânătoare, sunt oameni care ar trebui să răspundă de animale. Au venit, au dat din umeri. Cred că trebuie să se mai întâmple de 5, 6 ori ca să facă dreptate”, a mărturisit, la România TV, Ionuţ Dumitrache, cel care l-a găsit pe bătrân mort.