Barack Obama şi-a întrerupt turneul electoral, după atacul armat de la cinematograf

Cel puţin 12 oameni au fost ucişi şi circa 40 răniţi, în urma unui atac armat produs într-un cinematograf din SUA. Victimele se aflau într-un cinematograf de lângă oraşul Denver, la premiera noului film din seria Batman. Tragedia l-a făcut pe preşedintele american Barack Obama să-şi întrerupă turneul electoral.

RomaniaTV.net
20 iul. 2012, 19:11
Barack Obama şi-a întrerupt turneul electoral, după atacul armat de la cinematograf

Suspectul poliţiştilor este un tânăr de 24 de ani, pe nume James Holmes. Bărbatul a fost arestat de poliţişti. Mai mult, autorităţile au evacuat clădirea în care locuieşte, după ce acesta a spus că în casa sa se află explozibil.

Oamenii aflaţi în cinematograf în momentul atacului au povestit momentele de groază prin care au trecut.

„Când a intrat în cinematograf, arma nu era îndreptată în direcţia mea, dar a aruncat cu gaze lacrimogene în oamenii din spatele meu. Am crezut că face parte dintr-o cascadorie pentru film, dar au ieşit gazele lacrimogene şi a început să tragă. Atunci m-am aruncat la podea să încerc să mă târăsc afară”, a spus unul dintre cei aflaţi în cinematograf.

„Am mers un rând în spatele meu. Am alunecat pe urmele de sânge şi am căzut peste o doamnă. Am zdruncinat-o şi i-am spus că trebuie să mergem, dar nu a răspuns, aşa că am presupus că este moartă. M-am dus spre ieşire şi mi-am aşteptat prietenii”, a povestit o altă persoană.

Tragedia de la cinemograf a şocat întreaga ţară. Preşedintele american Barack Obama şi-a întrerupt turneul electoral din cauza atacului. „O să fie zile pentru politică. Această zi este pentru rugăciuni şi meditare. Aş vrea să rog pe toată lumea să ţinem un moment de reculegere pentru victimele acestei tragedii, pentru oamenii care le cunoşteau şi le iubeau, pentru cei care se luptă să-şi revină”, a spus Obama, care a transmis condoleanţe familiilor îndoliate şi a dat asigurări că atacul nu va rămâne nepedepsit.