Bani aruncaţi pe apa sâmbetei. Statul a investit opt milioane de lei într-o gară fără trenuri VIDEO

Peste 8 milioane de lei au fost îngropaţi în modernizarea unei gări din judeţul Vaslui, prin care nu mai trece niciun tren. Acum, în locul pasagerilor, pe peroane umblă doar caprele.

27 iun. 2013, 11:03
Bani aruncaţi pe apa sâmbetei. Statul a investit opt milioane de lei într-o gară fără trenuri VIDEO

Gara Fălciu a fost modernizată recent, are terasament nou, este dotată cu sistem de supraveghere de ultimă generaţie şi server pentru comunicaţii internaţionale, informează România TV. Investiţia este însă inutilă. Trenurile spre Republica Moldova au fost scoase, iar pe peroane nici urmă de pasageri.

„Bani s-au bagat, dar de folosit nu se mai foloseşte. Nu mai trece niciun tren. Şi gard au făcut până la moldoveni, în partea cealaltă, nu mai trece niciun tren”, a spus un localnic. Sătenii sunt de acord că au o gară frumoasă. „Gara e foarte frumoasă, dar nu e întreţinută. Nu se mai lucrează la ea, numai e nimeni”, a spus un alt localnic.

Autorităţile locale spun că investiţia, care se ridică la opt milioane de lei, bani alocaţi de Ministerul Transporturilor, este inutilă. „Atâta timp cât privim la o gară frumoasă şi impunătoare şi călcăm prin găuri nu văd rostul investiţiei. Cu 8 milioane de lei reabilitam 100 de kilometri de drumuri judeţene”, a spus Vasile Mihalachi, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Vaslui. Alţii sunt mai optimişti şi nu cred că totul este pierdut.

„Ce se va întampla în continuare, după privatizarea CFR-ului, eu sunt convins că graficul pe calea ferată se va revigora şi vom intra în normalitate”, consideră Radu Renga, prefectul Vasluiului.

Singura legătură feroviară între România şi Republica Moldova este prin judeţul Iaşi, la Ungheni.