Banca jefuită în Ajunul Crăciunului ar putea fi amendată de poliţie. Află de ce

Raifeisen Bank, a cărei sucursală a fost jefuită în Ajunul Crăciunului în Şoseaua Pipera, riscă să primească o amendă usturătoare din partea poliţiei. Motivul: nu a respectat regulile de depozitare a banilor.

RomaniaTV.net
25 dec. 2012, 08:30
Banca jefuită în Ajunul Crăciunului ar putea fi amendată de poliţie. Află de ce

În timpul anchetei privind jaful produs, luni seară, la o bancă din zona Pipera din Capitală, poliţiştii au descoperit o serie de nereguli. Cea mai gravă a fost aceea că banii erau ţinuţi într-un seif care nu era asigurat, deşi cu numai o zi înainte de jaf poliţiştii le făcuseră celor de la bancă instructajul cu privire la păstrarea banilor în sediul sucursalei.

Angajaţii băncii ar putea avea, astfel, o parte din vină în faptul că atacatorul nu a fost prins. Dacă banii ar fi fost depozitaţi corespunzător într-un seif asigurat, cu temporizator, care nu poate fi nici spart, nici deschis fără să fie alertată firma de pază, atacatorul ar fi fost, cel mai probabil, prins la locul faptei.

Acum, banca jefuită ar putea fi amendată de Poliţia Capitalei, iar ulterior şi-ar putea recupera banii prin sancţionarea angajaţilor care nu au respectat regulile.

Un bărbat mascat a jefuit, luni seară, o bancă din zona Pipera din Capitală, după ce i-a ameninţat pe cei doi angajaţii aflaţi în sediu. În jurul orei 16.50, un bărbat mascat a intrat în sucursala Raiffeisen din Şoseaua Pipera numărul 21-23, ameninţându-i cu arma pe funcţionarii băncii, singurii aflaţi în unitate.

Anchetatorii au spus că nu se ştie dacă arma era reală sau doar o machetă şi nu au făcut public prejudiciul creat în urma jafului.

Despre atacator se ştie doar că era un bărbat care a intrat în sucursală cu un rucsac în spate şi o cagulă pe faţă şi i-a ameninţat pe angajaţi. Poliţiştii au mers, marţi dimineaţă, la sediul băncii jefuite pentru a continua să strângă probe. Anchetatorii au fost însoţiţi şi cu un câine de urmă, în speranţa că acesta va găsi o pistă care să ajute la identificarea hoţului.