Băiatul de 12 ani, dispărut în timp ce era la scăldat, a fost găsit mort

Băiatul de 12 ani din comuna ialomiţeană Bărbuleşti, căutat de pompierii militari după ce a dispărut în timp ce era la scăldat, în pârâul Sărata, a fost găsit mort, luni seară. Copilul a fost descoperit la aproape cinci kilometri distanţă de locul unde se presupune că s-a înecat.

RomaniaTV.net
04 iun. 2012, 19:18
Băiatul de 12 ani, dispărut în timp ce era la scăldat, a fost găsit mort

Copilul a fost văzut, la un moment dat, de către un localnic, care i-a anunţat pe pompierii militari şi pe scafandrii care căutau în zona din aval a apei, într un perimetru mlăştinos.

„Am fost anunţaţi de către un localnic care l-a văzut în apă, decedat, la patru – cinci kilometri de locul unde s-a înecat, iar la faţa locului au venit pompierii militari cu barca pneumatică şi au recuperat trupul neînsufleţit al băiatului. La căutările de luni au participat lucrătorii Detaşamentului Urziceni şi scafandrii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, care au venit să ajute la găsirea băiatului, descoperit, din păcate, fără viaţă. Este o zonă mlăştinoasă, cu o adâncime medie a apei de un metru şi jumătate”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Ialomiţa, lt George Damian.

Băiatul de 12 ani a dispărut, duminică, într-o zonă mlăştinoasă a pârâului Sărata, din localitate, în timp ce era la scăldat, familia anunţând dispariţia băiatului la Serviciul Unic de Urgenţă 112 şi solicitând ajutorul pompierilor militari.

Trupul neînsufleţit al băiatului a fost recuperat de pompierii militari şi transportat la morgă de o echipă a Serviciului Medico- Legal Ialomiţa pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzelor morţii.