Bacău: Un copil de 13 ani a murit după ce a fost lovit de o maşină în timp ce se plimba cu bicicleta

Un copil în vârstă de 13 ani, din localitate băcăuană Ghimeş Făget, a murit după ce a fost lovit de o maşină în timp ce se plimba cu bicicleta pe un drum naţional din judeţul Bacău.

RomaniaTV.net
21 iun. 2012, 15:43
Bacău: Un copil de 13 ani a murit după ce a fost lovit de o maşină în timp ce se plimba cu bicicleta

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bacău, accidentul a avut loc în localitatea Ghimeş Făget, pe DN 12 A, şi a avut drept cauză schimbarea bruscă a direcţiei de deplasare a copilului aflat pe bicicletă, care a fost lovit de către autoturismul condus de un tânăr de 22 de ani.

De fapt, şoferul maşinii s-a angajat în depăşirea bicicletei la intersecţia cu un drum sătesc, moment în care, susţin anchetatorii, copilul de 13 ani a virat brusc către stânga, fără să se asigure sau să semnalizeze corespunzător.

În urma coliziunii, minorul a fost grav accidentat, fiind transportat la Centrul de Ambulanţă din comuna Lunca de Sus, judeţul Harghita, unde a şi decedat din cauza traumatismelor suferite. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. Totodată, şoferul a fost dus la spital unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei„, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, Narcisa Butnaru.

Poliţiştii băcăuani au întocmit dosar penal pe numele şoferului pentru ucidere din culpă.