BACĂU: Surprins de viitură, un bărbat a murit în maşină

Bărbatul era în propria maşină şi a făcut infarct. Alte trei maşini au fost surprinse de viitură, informează România TV. Un tren a fost oprit din cauza apei mari în zona oraşului Oneşti. Totodată, un echipaj de pompieri a intervenit la ieşirea din Oneşti pentru a salva cu barca pneumatică un bărbat care rămăsese izolat într-un copac.

RomaniaTV.net
24 mai 2012, 14:34
BACĂU: Surprins de viitură, un bărbat a murit în maşină

Din primele informaţii bărbatul a făcut un atac de panică după ce maşina i-a fost luată de viitură.

„În jurul orei 16.00 am fost anunţaţi prin apelul de urgenţă 112 despre blocarea pe DJ 115 între comuna Caşin şi   municipiu Oneşti de blocarea a patru autoturisme. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de intrevenţie. Acolo s-a descoperit o persoană care se afla în stop cardio-respirator, în interiorul maşinii. A fost preluată de un echipaj de la serviciul de ambulanţă care a început imediat manevrele de resuscitare. Din nefericire nu au avut un rezultat pozitiv. Persoana respectivă a făcut un atac de panică”, a declarat pentru România TV purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, Andrei Grecu.

De asemenea, un tren a fost oprit din cauza apei mari în zona oraşului Oneşti. În tren se află 150 de călători.

„Avem un traseu de cale ferată blocat între Municipiul Oneşti şi oraşul Adjud. Un tren Regio nr. 3516 cu 150 de călători este oprit în staţia Oneşti. Oamenii sunt în siguranţă. Cei de la CFR ne-au spus că tendinţa apei este de scădere în zona respectivă”, a declarat Andrei Grecu.

Cel puţin 20 de gospodării din municipiul Oneşti au fost inundate.

Totodată, un echipaj de pompieri al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău a intervenit la ieşirea din Oneşti pentru a salva cu barca pneumatică un bărbat care rămăsese izolat într-un copac înconjurat de ape, pe un câmp. Bărbatul s-a urcat în copac când a observat că există riscul să fie luat de torente, informează

„La 112 am fost sesizaţi că existau şi patru autoturisme blocate de ape între Oneşti şi localitatea Caşin. De asemenea, intervenim pentru rezolvarea unei alte situaţii de urgenţă apărută şi în localitatea Filipeşti, unde alte două maşini au rămas izolate din cauza blocării drumului din zonă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu, potrivit Mediafax.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă utilizatorii reţelei de drumuri naţionale din România că începând cu ora 16.00 Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi a închis circulaţia pe DN 11A între localităţile Oneşti şi Rădeana (între km 2+000 şi 6+000), judeţul Bacău.

Măsura a fost luată din cauza ploii torenţiale care a dus la acumulări de apă pe carosabil. Până la redeschiderea drumului se circulă pe ruta ocolitoare locală, prin zona industrială a oraşului Oneşti, dirijat de către Poliţia Rutieră.

De asemenea, începând cu ora 16,00 s-a luat măsura închiderii următoarelor drumuri în judeţul Caraş-Severin:

– DN 57 comuna Radimna km 116+000

– DN 57A sat Şuşca între km 4+000  şi km  5+000

Măsura a fost luată din cauza ploilor torenţiale ce au dus la formarea de viituri şi au acoperit carosabilul cu apă, pământ, copaci şi pietre. În prezent o echipă de la drumuri naţionale lucrează pentru degajarea drumului.

ANM a emis joi o avertizare de COD PORTOCALIU de ploi abundente şi vijelii care intră în vigoare joi, 24 mai, ora 18.00  şi este valabilă până vineri, 25 mai, ora 6.00. Sunt vizate judeţele Prahova, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov (inclusiv municipiul Bucureşti), Galaţi, Vrancea şi zona de munte a judeţelor Suceava, Neamţ şi Bacău.