BACALAUREAT 2014. Precizările ministrului Remus Pricopie privind examenul de maturitate

Bacalaureatul din 2014 nu va fi diferit de cel din acest an din punct de vedere al structurii, a declarat ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, duminică, într-o conferinţă de presă.

25 aug. 2013, 13:31
BACALAUREAT 2014. Precizările ministrului Remus Pricopie privind examenul de maturitate

„Cred că subiectele au fost bine calibrate, mai ales prin această diferenţiere, nu intenţionez pentru anul viitor să introduc diferenţieri noi. Avem patru subiecte la matematică, două la română, avem şi la alte discipline diferenţieri. Nu intenţionez să merg mai departe, deocamdată ne aşezăm aici, urmând ca subiectul Bacalaureat să fie discutat. Aşa cum am anunţat şi în urmă cu câteva luni, Bacalaureatul din 2014 nu va fi diferit de Bacalaureatul din 2013, din punct de vedere al structurii, adică din ceea ce vizează elevul, cel care susţine examenul. Practic metodologia va fi adoptată la sfârşitul acestei săptămâni pe acelaşi tip de probe aşa cum am avut anul acesta”, a anunţat ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie.

Citeşte şi NOUTĂŢI ŞCOLARE în 2014: Elevii de clasa a XI-a vor susţine o SIMULARE a EXAMENULUI DE BACALAUREAT

El este de părere că decizia luată de Ministerul Educaţiei de a introduce diferenţieri la subiecte este „absolut corectă”.

Potrivit acestuia, un elev care are şapte ore de matematică pe săptămână nu poate susţine acelaşi tip de examen cu unul care a avut doar două ore de matematică pe săptămână.

Citeşte şi MĂSURĂ ANTICOPIAT la Bacalaureat. Elevii, ÎNREGISTRAŢI şi AUDIO în timpul examentului