BACALAUREAT 2013: Record de neparticipare: 2.400 de elevi din judeţul Iaşi nu s-au înscris la examen

Din cei 7.200 de elevi din judeţul Iaşi, încadraţi drept absolvenţi ai liceului în sesiunea 2012-2013, 2.400 au ales să nu se înscrie la Bacalaureat. O situaţie la fel de proastă se mai întâlneşte în Moldova, doar în judeţul Botoşani. Doar 2.776 de elevi, dintre cei 4.211 care au finalizat în acest an studiile liceale, s-au înscris la Bacalaureat, adică puţin mai mult de 34%.

RomaniaTV.net
11 iun. 2013, 16:44
BACALAUREAT 2013: Record de neparticipare: 2.400 de elevi din judeţul Iaşi nu s-au înscris la examen

Mulţi dintre elevii din judeţul Iaşi au fost convinşi să renunţe la înscrierea la examenul de bacalaureat, fiind consideraţi slab pregătiţi de profesori, potrivit unor surse din rândul profesorilor, notează adevarul.ro.

Un motiv al strategiei de reducere a numărului de participanţi la BAC, pleacă de la un Ordin recent al Ministerului Educaţiei, care spune că promovabilitatea mică poate conduce la declasarea de la statutul de „colegiu” la cel de „liceu”. Practic, directorii de licee au ca prim obiectiv clasarea statistică cât mai bună.

Practica „trocului” dintre profesori şi elevi este binecunoscută mai ales la nivelul liceelor cu profil tehnic şi vocaţional din Iaşi, dar nimeni n-o admite oficial. Ideea este simplă: elevul trebuie să simtă că este insuficient pregătit şi să se mulţumească cu încheierea tuturor mediilor, echivalentă cu obţinerea unei certificat de competenţă.

Examenul de bacalaureat a început luni, 10 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. VEZI AICI CALENDARUL EXAMENULUI DE BACALUREAT

CITEŞTE ŞI: Ce poţi face dacă NU AI PROMOVAT Bacalaureatul. Vezi ce CURSURI poţi urma