BACALAUREAT 2013. Încă un liceu din Sectorul 5, implicat în scandalul privind ŞPAGA de la Bac

Încă un liceu din Sectorul 5 al Capitalei intră în scandalul privind şpaga care se dă la examenul de bacalaureat 2013. De această dată este vorba despre Liceul "Dimitrie Gusti", unde unii elevi ar fi plătit câte 600 de euro pentru a promova examenul de maturitate, potrivit România TV.

04 iul. 2013, 08:38
BACALAUREAT 2013. Încă un liceu din Sectorul 5, implicat în scandalul privind ŞPAGA de la Bac

Una dintre elevele care a dat examenul de bacalaureat la Liceul „Dimitrie Gusti” din Capitală, şi care a dat şpagă ca să treacă toate probele, a despus o plângere la Inspectoratul Şcolar Bucureşti, după ce a fost eliminată de la proba de miercuri, potrivit România TV.

Fata a mărturisit că a dat 600 de euro mită pentru a promova bacalaureatul. Miercuri, însă, a fost scoasă din sala de examen, pentru că una dintre profesoarele supraveghetoare a considerat că ciorna pe care o avea pe bancă nu îi aparţinea.

După acest incident, fata s-a dus la dirigintă ca să îşi ceară banii înapoi. Profesoara i-a spus că o să îi dea banii abia după ce se va termina examenul de bacalaureat, pentru că toată şpaga adunată este în şcoală, unde deocamdată nu are acces.

Supărată, fata s-a dus la Inspectoratul Şcolar Bucureşti pentru a da totul în vileag. Eleva le-a spus celor de la inspectorat că alţi 40 de elevi de la Liceul „Dimitrie Gusti” au dat şpagă ca să promoveze examenele.

Acesta nu este primul caz în care este semnalat un caz de fraudă la Bacalaureat 2013. Luni, poliţiştii au intrevenit în forţă la Liceul „Dimitri Bolintineanu” unde aveau informaţii că elevii au dat 500 de euro şapgă la profesori ca să promoveze examenele.

Examenul de BACALAUREAT de la Bolintineanu a fost FRAUDAT şi în 2011