BACALAUREAT 2012: Meditaţiile îi lasă pe părinţi cu buzunarele goale VIDEO

Bacalaureatul de succes cu cheltuială se ţine. Mai sunt două săptămâni până la examene, iar elevii din ultimul an de liceu fac meditaţii intens. Dacă mai punem la socoteală şi pregătirea pentru facultate, părinţii ajung să dea chiar şi 1.500 de lei pe lună pentru meditaţii.

RomaniaTV.net
28 mai 2012, 09:29
BACALAUREAT 2012: Meditaţiile îi lasă pe părinţi cu buzunarele goale VIDEO

Elevii din ultimul an de liceu au intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru Bacalaureat şi pentru admiterea la facultate. Orele de meditaţii sunt tot mai multe acum, iar dacă elevii se vaită că le este greu cu atâta pregătire suplimentară, părinţilor le este şi mai greu, pentru că trebuie să scoată bani serioşi din buzunar pentru a le plăti copiilor meditaţiile.

Preţurile orelor de pregătire particulară diferă în funcţie de oraş, de profesor şi de materie. Cele mai mari rămân însă cele pentru admiterea la facultate, mai ales la specializări ca arhitectură sau medicină. În astfel de cazuri, o şedinţă depăşeşte lejer 100 de lei.

Părinţii sunt copleşiţi, dar spun că investiţia merită.

„Costă foarte scump, în jur de două salarii minime pe economie”, spune o mămică, în timp o alta oferă o sumă ameţitoare: „Peste 15 milioane”.

Înscrierile pentru Bacalaureat 2012 au început luni şi se vor încheia miercuri. Primele probe pentru examenul de Bacalaureat încep pe 11 iunie. Rezultatele finale sunt aşteptate pe 13 iulie, iar după această dată universităţile încep înscrierile pentru admitere.