BACALAUREAT 2012. Doi olimpici, eliminaţi pentru că au încercat să copieze

Alţi doi olimpici au fost eliminaţi, marţi, din examenul de Bacalaureat (sesiunea pentru olimpici) susţinut în cele două centre speciale din Bacău, după ce, la fel ca în prima zi, când 20 de liceeni au fost daţi afară din sălile de clasă, au încercat să fraudeze examenul.

RomaniaTV.net
29 mai 2012, 14:17
BACALAUREAT 2012. Doi olimpici, eliminaţi pentru că au încercat să copieze

Cea de-a doua probă a sesiunii speciale a Bacalaureatului, dedicată exclusiv absolvenţilor olimpici, a adus alte două eliminări din rândul candidaţilor după ce aceştia au fost surprinşi cu fiţuici asupra lor de către profesorii supraveghetori.

La fel ca şi în cazul celorlalţi 20 de olimpici daţi afară din examen la proba scrisă la Limba şi literatura română, cei eliminaţi nu vor mai avea voie să participe, conform metodologiei de organizare a Bacalaureatului, la următoarele două sesiuni.

„La proba obligatorie a profilului din cadrul sesiunii speciale a bacalaureatului desfăşurată astăzi (n.r.- marţi) au existat doi eliminaţi pentru tentativă de fraudare a examenului. Asupra lor au fost găsite de către profesorii supraveghetori materiale informative interzise pe timpul desfăşurării examenului”, a declarat, marţi, inspectorul general interimar al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău, Teodora Craus.

Ca şi la proba scrisă la Limba şi Literatura Română, şi în cea de-a doua zi a examenului au existat doi candidaţi absenţi, fiind vorba de aceiaşi olimpici care nu s-au prezentat nici în ziua anterioară.

Sesiunea specială a Bacalaureatului se desfăşoară la Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan cel Mare” şi Colegiul Tehnic de Comunicaţii „Nicolae Vasilescu-Karpen” Bacău, iar la examen s-au înscris 921 de liceeni aflaţi în proceduri de selecţie sau de pregătire pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la competiţii sportive, cum ar fi campionatele europene sau mondiale de juniori.

Probele scrise au loc după următorul calendar:

  • 28 mai – Limba şi literatura română
  • 29 mai – proba obligatorie a profilului
  • 30 mai – proba la alegere a profilului şi specializării
  • 31 mai – Limba şi literatura maternă
  • Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 31 mai (până la ora 18.00)
  • Depunerea contestaţiilor va avea loc în cursul aceleiaşi zile, în intervalul orar 18.00 – 22.00
  • Vineri, 1 iunie, vor fi soluţionate contestaţiile şi vor fi afişate rezultatele finale.