Victorie cu emoţii. Steaua s-a impus cu 2-1 în derby-ul cu Dinamo

Steaua a câştigat cu scorul de 2-1 derby-ul cu Dinamo, din etapa a 4-a a Ligii I, meci în care elevii lui Reghecampf au mai avut două bare şi au ratat un penalty.

RomaniaTV.net
11 aug. 2013, 16:44

Steaua s-a impus la limită, scor 2-1, în derby-ul cu Dinamo, după un meci pe care l-a controlat în mare parte, dar pe care l-a încheiat cu emoţii, după ce a ratat numeroase ocazii, iar „câinii” dădeau semne că ar putea reveni.

Steaua a controlat autoritar jocul încă din primele minute şi chiar a reuşit să deschidă rapid scorul. În minutul 6, Latovlevici a avut o execuţie excelentă de la 25 de metri, trimiţând mingea direct în vinclul porţii apărate de Bălgrădean.

Reuşita fundaşul stânga al lui Reghecampf le-a dat aripi steliştilor, care s-au instalat confortabil la cârma jocului, neoferindu-le „câinilor” nicio ocazie de a se apropia ameninţător de poarta lui Tătăruşanu. Fără să apese prea tare pe acceleraţie, jucătorii lui Reghecampf au fost echipa mai organizată şi care a ţinut mai mult de minge şi care, chiar dacă nu şi-a creat prea multe şi prea mari ocazii de gol, a reuşit să intre la pauză cu două goluri avantaj, după ce Fai a înscris în propria poartă la o fază la care nu s-a înţeles cu Bălgrădean (min. 38).

La pauză, Mulţescu i-a băgat în şedinţă pe dinamovişti şi a operat două schimbări care s-au dovedit a fi foarte inspirate. Rotariu şi Balint le-au luat locul în teren lui Thicot, respectiv Filip, iar atacul „câinilor” a căpătat imediat un alt suflu, fapt vizibil şi prin ocaziile avute prin Thomas (47) şi Fai (55).

De cealaltă parte, Reghecampf i-a scos pe Cristea, titularizat în premieră, şi Piovaccari, introducându-i pe Stanciu şi Nikolici. Dacă Stanciu a intrat bine în joc, nu acelaşi lucru se poate spune despre Nikolici, care a irosit cu nonşalanţă două ocazii bune de a marca (49, 54), înainte de a prinde un şut bun pe poartă, prins, însă, de Bălgrădean.

Meciul a avut un ritm mult mai alert decât în prima parte, cu ocazii la ambele porţi, iar Steaua chiar şi-a trecut în cont două bare, prin Stanciu (62) şi Tănase (63). „Clişeul” ocaziile se răzbună s-a confirmat şi de această dată şi în minutul 69 Dinamo a redus din diferenţă prin Rotariu, care a insistat bine la o fază în careul Stelei şi a înscris frumos, la colţul lung, după ce l-a driblat pe Szukala.

Jocul s-a mutat rapid la poarta lui Dinamo şi la faza următoare Steaua a primit penalty, după ce Tănase a fost lovit în careu de un adversar. Lovitura de la 11 metri executată de Latovlevici a fost, însă, apărată de Bălgrădean.

Dinamo, care şi-a spălat imaginea prin evoluţia din partea a doua a jocului, a trecut pe lângă egalare în minutul 76, când Grigore a bătut excelent o lovitură liberă de la 25 de metri, dar Tătăruşanu a intervenit magistral şi a scos în corner.

Steaua a continuat să se joace cu ocaziile şi a ratat desprinderea prin Szukala (86), Popa (87, 90) şi Tatu (88), dar la final a reuşit să-şi adjudece a doua victorie în campionat în acest sezon, în tot atâtea meciuri disputate. Alte două partide, cu Astra şi Concordia Chiajna (înlocuitoarea Rapidului în Liga I) au fost amânate.

Dinamo este la al doilea eşec în patru partide disputate în Liga I.

DINAMO – STEAUA 1-2
Au marcat: Rotariu 69 / Latovlevici 6, Fai 38 (autogol)

Min. 90+3 Fluier final. „Roş-albaştrii” câştigă primul derby al sezonului.

Min. 90 Trei minute de prelungire. Steaua are două cornere consecutive, iar Bourceanu este luat din nou la ţintă de fanii dinamovişti.

Min. 88 Tatu este servit excelent de Georgievski, la 28 de metri poziţie centrală, dar trimite mult peste poartă.

Min. 87 Popa scapă bine spre poartă, intră în careu dar preferă să cadă şi să ceară penalty şi este deposedat.

Min. 85 Corner pentru Steaua. Bourceanu nu poate executa deoarece spre el zboară tot felul de obiecte din tribună. În cele din urmă căpitanul Stelei bate cornerul, care rămâne, însă, fără rezultat.

Min. 82 Ultima schimbare şi la Steaua: Tatu în locul lui Tănase.

Min. 76 Grigore bate foarte bine lovitura liberă de la 25 de metri, mingea se duce sub bară, dar Tătăruşanu are o intervenţie magistrală şi scoate în corner. Lovitura de colţ a rămas fără rezultat.

Min. 74 Steliştii se descoperă în apărare, Balint scapă spre poarta lui Tătăruşanu şi este faultat în faţa careului de Georgievski. Stelistul vede doar galben, deşi gazdele cer eliminarea sa.

Min. 73 Bourceanu prinde un şut foarte bun, dar ratează de puţin ţinta.

Min. 71 A treia schimbare la Dinamo: N’Daw în locul lui Thomas.

Min. 70 STEAUA RATEAZĂ UN PENALTY. Tănase a fost lovit în careu de un adversar, Balaj a acordat lovitură de la 11 metri, dar Bălgrădean a apărat şutul lui Latovlevici. Mingea a revenit la Stanciu, însă mijlocaşul Stelei a tras prost, fără emoţii pentru portarul „câinilor”.

Min. 69 GOOOOOL DINAMO! Rotariu reduce din diferenţă după o fază în care l-a driblat pe Szukala.

Min. 63 A DOUA BARĂ PENTRU STEAUA. Tănase trimite în transversală.

Min. 62 Ocazie uriaşă pentru Steaua. Bălgrădean iese aiurea la o centrare, mingea se îndreaptă periculos spre Pintilii, care alunecă, dar reuşeşte să trimită spre Stanciu, în centrul careului. Şutul puternic al acestuia din urmă a şters bara. Dinamo are noroc.

Min. 55 Tătăruşanu apără excelent un şut „sănătos” al lui Fai, din afara careului.

Min. 54 Nikolici scapă bine spre poarta lui Bălgrădean, dar pierde mingea extrem de uşor, după care cade în careu, aşteptând, probabil un penalty de care nici nu se punea, însă, problema

Min. 52 Încă un corner pentru Dinamo, obţinut de Matei la un duel cu Latovlevici. Apărarea Stelei stă însă bine în teren şi „roş-albaştrii” au din nou mingea.

Min. 51 Cristi Tănase pierde o minge, faultează în încerarea de a o recupera şi vede cartonaşul galben.

Min. 49 Steaua mută rapid jocul la poarta lui Bălgrădean, dar Nikolici are o execuţie lamentabilă, iar tabela rămâne neschimbată.

Min. 48 Corner pentru Dinamo, dar Tătăruşanu iese foarte bine pe centrare.

Min. 47 Dinamo are prima ocazie de gol la poarta lui Tătăruşanu, prin Thomas, după o fază creată de tânărul Balint, care a intrat excelent în joc, aducând un suflu nou în ofensiva „câinilor”. Portarul Stelei a intervenit însă excelent la colţul scurt.

* Ambii antrenori au făcut câte două schimbări. La Steaua Nikolici şi Stanciu au intrat în locul lui Piovaccari, respectiv Adrian Cristea. La Dinamo, Rotariu şi Balint le-au luat locul în teren lui Thicot, respectiv Filip.


Min. 46 A început repriza a doua.

Min. 45+3 Pauză pe Arena Naţională. Steaua a dominat autoritar jocul, iar Dinamo nu şi-a creat nicio ocazie la poarta lui Tătăruşanu.

Min. 45+1 Latovlevici (Steaua) primeşte şi el cartonaşul galben, pentru proteste.

* De la margine s-au arătat 3 minute de prelungiri.

Min. 38 GOOOOL STEAUA! Collins Fai gafează uluitor şi, încercând să trimită o minge „acasă”, cu capul, nu-l vede pe Bălgrădean ieşit dintre buturi şi înscrie în propria poartă.


* La meci asistă 28.574 de spectatori, din care aproximativ 3.000 de suporteri ai Stelei.

Min. 31. Dinamo are ocazia de a încerca poarta Stelei cu o lovitură liberă, dar execuţia nu-i pune probleme lui Tătăruşanu.

Min. 30 Thomas (Dinamo) vede şi el cartonaşul galben, pentru că a lovit mingea după fluierul arbitrului Cristian Balaj.

Min. 29 Piovaccari ratează o şansă de a dubla avantajul Stelei.

Min. 27 Steaua controlează autoritar jocul. Dinamo nu s-a apropiat niciun moment de poarta lui Tătăruşanu.

Min. 18 Dragoş Grigore îl loveşte în săritură pe Adi Popa, iar mijlocaşul Stelei are nevoie de îngrijiri medicale. În cele din urmă el şi-a revenit şi a putut relua jocul.

Min. 15 Adrian Cristea ratează de puţin ţinta, după o centrare excelentă a lui Georgievski.

* După gol, Latovlevici a avut o dedicaţie specială şi pentru Gigi Becali, aflat în închisoare.


Min. 12 Fai (Dinamo) vede primul cartonaş galben al partidei, pentru un fault asupra lui Adi Popa.

Min. 10 Meciul este din nou întrerupt, după ce mai multe torţe au fost aruncate din tribună în teren.

Min. 6 GOOOOL STEAUA! Latovlevici a deschis rapid scorul, cu o torpilă de la 25 de metri, direct în vinclu.


CITEŞTE ŞI: Incidente între suporteri înaintea derby-ului Dinamo-Steaua

* Meciul a fost întrerupt pentru scurt timp din cauză că în careul lui Tătăruşanu au aterizat mai multe torţe aruncate din peluza galeriei dinamoviste.

Min. 1 A început derby-ul. Dinamo a avut lovitura de start.


Echipele de start:

Dinamo Bucureşti: Bălgrădean – Rus, Durimel, D. Grigore, Fai – Elton, Thicot – Matei, Curtean, Filip – Thomas. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

Steaua Bucureşti: Tătăruşanu – Georgievski, Szukala, Chiricheş, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii – Ad. Popa, Ad. Cristea, Tănase – Piovaccari. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

* Înainte de startul partidei, aproximativ 200 de suporteri dinamovişti de la Peluza Sud au fost evacuati.

Liga I este în sărbătoare duminică seară, când este programat „eternul derby” al campionatului, Dinamo – Steaua. Dinamo joacă pe teren propriu, însă pe un stadion care pare mult mai prietenos cu steliştii, Naţional Arena fiind de luni bune „casa” elevilor lui Laurenţiu Reghecampf.

Ca de fiecare dată, lumea aşteaptă spectacol de la un meci de asemenea încărcătură, însă rămâne de văzut dacă presiunea jocului îşi va spune cuvântul, iar cei doi antrenori vor aborda tactici prudente.

Înainte de meci, antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, a luat decizia surprinzătoare de a-l titulariza în premieră pe atacantul Adrian Cristea, care va evolua ceva mai retras, în spatele lui Piovaccari. Decizia este o surpriză deoarece „Prinţul” a fost achiziţionat abia în urmă cu două săptămâni, iar faptul că în trecut a evoluat pentru Dinamo va face ca pe umerii săi să apese o presiune şi mai mare.