Avocatul Ion Cazacu: Adrian Năstase este CONŞTIENT şi va lupta pentru viaţa lui

Avocatul Ion Cazacu, din echipa care l-a apărat pe Adrian Năstase în procesul "Trofeul Calităţii", a ajuns miercuri noapte la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde a apucat să-l vadă pentru câteva clipe pe fostul premier, care a încercat să se sinucidă după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare.

RomaniaTV.net
20 iun. 2012, 21:56
Avocatul Ion Cazacu: Adrian Năstase este CONŞTIENT şi va lupta pentru viaţa lui

Adrian Năstase este conştient, după tentativa de suicid avută în propria locuinţă, după ce poliţiştii i-au pus în faţă mandatul de executare a pedepsei. Afirmaţia îi aparţine avocatului Ion Cazacu, care a precizat că nu s-a aşteptat la un asemenea gest din partea fostului premier.

L-am văzut, este conştient, a fost supus unor investigaţii şi a fost urcat la un alt etaj. Nu fac niciun fel de presupuneri, probabil veţi avea un comunicat oficial din partea spitalului. Am schimbat o strângere de mână şi cred că va lupta pentru viaţa lui. Nu pot să mă exprim în privinţa stării lui, am văzut doar că a deschis ochii şi a comunicat cu mine măcar din priviri”, a explicat Ion Cazacu.

Avocatul a precizat că fostul premier nu i-a lăsat nicio clipă senzaţia că ar fi putut recurge la un asemenea gest: „Am vorbit cu domnul Năstase la o jumătate de oră după verdict, era un om calm responsabil. M-a întrebat ce proceduri urmează, i-am explicat că le vom demara dimineaţă, dar că acestea nu conduc la o amânare a executării pedepsei”.