Avocaţii lui DD acuză: OPSPI sau Eximbank au transmis presei informaţii CONFIDENŢIALE. Este grav

Avocatul lui Dan Diaconescu, Daniel Fenechiu, a confirmat existenţa documentului potrivit căruia o firmă din Olanda garantează că patronul OTV deţine cei 46 de milioane de euro pentru Oltchim. Fenechiu a precizat însă că documentul era unul confidenţial, care a fost transmis în cursul zilei de joi către OPSPI şi Eximbank, şi a acuzat că una dintre cele două instituţii l-a transmis presei pentru a-l discredita pe patronul OTV. 

RomaniaTV.net
27 sept. 2012, 14:39

Daniel Fenechiu a declarat joi că, în cursul zilei, OPSPI şi Eximbank au primit un document confidenţial, care „până la urmă a ajuns în presă”.

Fenechiu a spus că transmiterea către presă a documentului este „un fapt grav”, care arată  tendinţa evidentă că statul vrea să blocheze tranzacţia privind Oltchim.

Este un document care avea destinatari extrem de bine stabiliţi, caracter confidenţial şi nu era un document care să apară în media şi să permită speculaţii. Dezvăluirea unor informaţii confidenţiale nu este singurul lucru care s-a întâmplat de la începerea procedurii de privazitare, chiar şi oferta care trebuia să fie confidenţială şi denotă că nu se doreşte nimic altceva decât politizarea acestor negocieri şi transformarea întregii activităţi a lui Dan Diaconescu în ceva derizoriu„, a declarat Fenechiu.

Avocatul a precizat că Dan Diaconescu nu se va retrage din negocierile pentru privatizarea Oltchim, în ciuda dezvăluirii acestor informaţii.

Întrebat dacă există vreo legătură între firma din Olanda şi Dan Diaconescu, Fenechiu a afirmat că: „În momentul în care Dan Diaconescu îşi va dori să facă precizări suplimentare le va face”.

Dan Diaconescu a câştigat vineri licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

O firmă obscură, înregistrată în Olanda, spune că Dan Diaconescu dispune de cei 46 de milioane de euro pentru Oltchim. Firma a trimis o adresă spre cunoştinţă şi unei companii deţinute de statul rus, scrie economica.net.

„Vă confirmăm prin prezenta că domnul Dan Diaconescu dispune de suma de 46 de milioane de euro într-un cont al HSBC Olanda”, se arată într-o adresă trimisă de firma Gliding Ltd Amsterdam către Ministerul Economiei din România.