Avocat: Şerban Huidu nu mai are dreptul să conducă întrucât permisul i-a fost anulat

Fosta vedetă TV Şerban Huidu nu mai are dreptul de a conduce pe drumurile publice deoarece permisul i-a fost anulat, iar el nu a cerut niciodată de la accident o dovadă pentru a conduce autovehicule, pentru obţinerea altui permis trebuind să dea examen din nou, afirmă avocatul uneia dintre victime, potrivit Mediafax. Fostul realizator TV Şerban Huidu, trimis în judecată pentru ucidere din culpă în urma accidentului soldat cu moartea a trei persoane, a fost condamnat, vineri, de Judecătoria Braşov, la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare. 

RomaniaTV.net
29 iun. 2012, 10:23
Avocat: Şerban Huidu nu mai are dreptul să conducă întrucât permisul i-a fost anulat

Avocatul Bucur Borcoman a declarat jurnaliştilor, vineri, după comunicarea sentinţei în cazul lui Şerban Huidu că acesta nu mai are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice decât după ce va da din nou examen la un an de la rămânerea definitivă a sentinţei.

„Huidu putea să solicite o dovadă de conducere pe drumurile publice care se prelungeşte din 30 de zile în 30 de zile. Nu a făcut acest lucru, prin urmare tehnic acum nu mai poate solicita o astfel de dovadă. I se anulează permisul de conducere şi trebuie să dea din nou examen după un an de la rămânerea definitivă a sentinţei”, a spus avocatul Borcoman.

Pe de altă parte, Valentin Bodea, avocat al familiei Drăghici, a declarat, la România TV, că sentinţa primită de către Şerban Huidu este prea blândă, motiv pentru care clienţii săi o vor atac cu recurs. 

Cu siguranţă vom ataca această sentinţă pe care eu o consider blândă. Pentru mine, o condamnare cu suspendare a unei persoane care, circulând cu 30 de km/h peste limita legală, a trimis trei oameni în mormânt, reprezintă o achitare„, a declarat Bodea.

Acesta a acuzat practicile instanţelor din România de a da condamnări cu suspendare pentru accidentele rutiere, fapt care face numărul accidentelor mortale să fie mare.

„Consecinţele acestor practici le vedem în fiecare zi la ştiri cu accidente spectaculoase pe şoselele patriei”, a mai spus Bodea. El a exclus din start posibilitatea de a renunţa la recurs în schimbul unor despăgubiri băneşti mai mare. „Nu suntem la piaţă, nu târguim decesul mamei clientelei mele”, a mai spus avocatul.

În schimb, avocatul unei alte familii nu a exclus posibilitatea unei asemenea înţelegeri. „Nu înlăturăm posibilitatea unei înţelegeri, dar acest pas trebuie făcut de către incupat, împreună cu asiguratorul”, a declarat Bucur Borcoman, avocatul familiei Balog.

Avocatul lui Şerban Huidu, Ioan Mânjină, a spus că sentinţa primită de către Huidu este una corectă. „Ca apărător mi se pare o hotărâre echilibrată, o hotărâre justă. Urmează a ca domnul Huidu să-şio exprime punctul de vedere cu privire la drepturile sale procesuale„, a declarat avocatul Ioan Mânjină referitor la posibilitatea ca Şerban Huidu să facă apel la decizia instanţei de fond.

De asemenea, Huidu este dispus să negocieze cuantumul despăgubirilor civile cu familiile victimelor. „Evident că în urma tragediei s-au produs nişte pagube. Domnul Şerban Huidu este de acord cu repararea pagubelor”, a mai spus Mânjină.

Fostul realizator TV Şerban Huidu, trimis în judecată pentru ucidere din culpă în urma accidentului soldat cu moartea a trei persoane, a fost condamnat, vineri, de Judecătoria Braşov, la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare. Contactat de România TV, Huidu a refuzat să comenteze sentinţa.