Avocat: Dacă Trăşculescu ştia că are dosar, cum zice DNA, cu atât mai mult nu ar fi comis faptele

Avocatul fostului deputat Alin Trăşculescu a susţinut, joi, în faţa instanţei, că afirmaţia procurorilor anticorupţie potrivit căreia Alin Trăşculescu ar fi angajat oameni pentru contrafilaj este neverosimilă, pentru că, dacă s-ar fi ştiut urmărit, nu ar fi comis niciun fel de faptă.

RomaniaTV.net
29 nov. 2012, 11:57
Avocat: Dacă Trăşculescu ştia că are dosar, cum zice DNA, cu atât mai mult nu ar fi comis faptele

În opinia apărării, nu este logic ca o persoană care se ştie cercetată şi urmărită de anchetatori să comită în continuare infracţiuni. Avocatul a arătat că martori din dosar au spus că nu Trăşculescu i-a pus să falsifice documente, ci complici ai acestuia, cum ar fi Marian Calotă, relatează Mediafax.

În plus, a susţinut avocatul, Alin Trăşculescu este primul dintre cei şapte deputaţi cercetaţi până în prezent, care a demisionat din funcţie pentru a scăpa de imunitate şi pentru a înfrunta rigorile legii.

Acesta a mai arătat că, până în prezent, s-au derulat peste 44 de activităţi procedurale în dosarul de cercetare al clientului său şi că nu s-a dovedit că Trăşculescu ar încurca sau încerca să influenţeze în vreun fel martorii sau cursul anchetei.

Pentru aceste motive, avocatul a susţinut că nu se impune schimbarea măsurii preventive în cazul lui Alin Trăşculescu din interdicţia de a părăsi ţara cu cea a arestării preventive.

În final, Trăşculescu a arătat judecătorului că este de acord cu tot ce a spus avocatul său şi că de la începutul anchetei şi până în prezent nu a vorbit decât cu familia sa şi cu apărătorii săi.

Ttribunalul Bucureşti a rămas în pronunţare în acest dosar, urmând să stabilească dacă cercetarea fostului deminitar se face în continuare cu el în libertate sau în stare de arest, aşa cum a cerut Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).