Trupul neînsufleţit al lui Cioabă a fost adus în România VIDEO

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Florin Cioabă a aterizat pe Aeroportul Otopeni, marţi seară, în jurul orei 20.30. De la aeroport, acesta a fost preluat de o maşină mortuară şi dus la morga unui spital din Capitală, înainte de a fi transportat la Sibiu, unde familia şi apropiaţii aşteaptă să-şi ia rămas bun de la cel autointitulat regele internaţional al romilor.  

20 aug. 2013, 17:37
Trupul neînsufleţit al lui Cioabă a fost adus în România VIDEO

Aeronava care a adus sicriul cu trupul lui Cioabă, aparţinând companiei Turkish Airlines, a aterizat la Otopeni în jurul orei 20.30. Printre cei care au aşteptat, la aeroport, repatrierea trupului neînsufleţit al lui Cioabă s-au numărat deputatul Mădălin Voicu, pastorul Călin Ioan, de la Biserica Penticostală Evanghelia din cartierul bucureştean Ferentari, şi alţi reprezentanţi ai comunităţii romilor.

Fiul cel mic al autointitulatului rege al romilor, Daniel Cioabă, a declarat că sicriul cu trupul tatălui său va fi dus la Sibiu în noaptea de marţi spre miercuri, „pe la 12.00-1.00”, iar funeraliile vor avea loc vineri. El a mai spus, răspunzând unei întrebări, că au fost trimise mai multe invitaţii la înmormântare, inclusiv către oameni politici, însă nu a dorit să precizeze cine sunt aceştia.

Florin Cioabă va fi înmormântat în Cimitirul Municipal Sibiu, lângă mormântul tatălui său, unde familia sa a concesionat o parcelă de teren pe 25 de ani.

Firma care asigură serviciile funerare a mai fost angajată, în acelaşi scop, la decesul a numeroşi actori, cântăreţi, sportivi şi politicieni, printre care Gheorghe Dinică, Ion Dolănescu, Nicolae Dobrin şi Corneliu Coposu.

Autointitulatul rege al romilor a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge.