Avion în flăcări pe aeroportul din Moscova: Patru persoane au murit VIDEO

Un avion rus de pasageri a ieşit de pe pistă după ce a efectuat o aterizare de urgenţă, sâmbătă, pe aeroportul Moscova-Vnukovo, şi a luat foc lângă o autostradă. Patru persoane au murit.

29 dec. 2012, 13:22
Avion în flăcări pe aeroportul din Moscova: Patru persoane au murit VIDEO

Din cele opt persoane aflate la bordul avionului, patru au murit, potrivit RIA Novosti. Autorităţile au confirmat că alte patru persoane au fost rănite şi se află în stare gravă. În avion nu se aflau pasageri, ci doar membri ai echipajului. Două persoane au fost găsite moarte, în timp ce alte trei au fost duse la spital în stare critică. O persoană a murit în drum spre spital.

Căpitanul, co-pilotul, un inginer de zbor şi un însoţitor de zbor sunt persoanele care au murit. „Toţi răniţii sunt în stare gravă, prezentând răni la nivelul capului„, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Sănătăţii pentru agenţia Interfax.

Presa rusă spune că maşinile de pompieri de pe aeorportul Vnukovo se aflau în reparaţii, aşa că echipajele de urgenţă au apărut la locul accidentului după 50 de minute de la pornirea focului.

Avionul de tip Tupolev 204 venea de la Pardubice, din Republica Cehă.

„La bord se aflau doar membrii echipajului. Nu existau persoane de naţionalitate cehă. Înainte de decolare, compania a verificat toate sistemele avionului, care funcţionau normal„, a declarat serviciul de presă al aeroportului din Pardubice.

Potrivit rapoartelor preliminare, avionul, care aparţine companiei low-cost ruse Red Wings, s-a prăbuşit după ce a încercat pentru a doua oară să aterizeze. A ieşit de pe pistă pe autostrada Kievskoye, s-a rupt în trei bucăţi şi a luat foc. Încă nu se cunosc cauzele accidentului.

Ministerul Situaţiilor de Urgenţă din Rusia a confirmat că avionul a fost nevoit să efectueze o aterizare de urgenţă.

Primul ministru Dmitry Medvedev a cerut formarea unui echipaj special pentru investigarea accidentului.

Potrivit unor informaţii transmise prin telefon pentru televiziunea rusă, pilotul a survolat aeroportul şi se gândea să aterizeze pe alt aeroport.

În afară de Vnukovo, Moscova dispune de alte aeroporturi, ca Şeremetievo şi Domodedovo.

Cauzele accidentului nu au fost stabile pentru moment, a declarat Serviciul de presă al Aeroportului Vnukovo.

Vladimir Markin, purtătorul de cuvânt al Comitetului rus de Anchetă, a anunţat că sunt luate în calcul toate pistele, citând o eroare de pilotare, o problemă tehnică şi condiţii meteorologice nefavorabile (rafale violente de vânt şi o furtună de zăpadă).

Autorittatea pentru Securitate Aeriană Rossaviatsia a anunţat că trimis vineri o scrisoare constructorului de aeronave Tupolev cu privire la posibile probleme la sistemul de frânare al avionului de tip Tu-204, potrivit agenţiei RIA Novosti.

Proprietarul companiei aeriene Red Wings, miliardarul rus Aleksndr Lebedev, a anunţat într-un mesaj postat pe contul său de Twitter că avionul este un Tupolev nou, care a ieşit pe porţile fabricii în 2008.