Dezvăluiri despre CONTROVERSATA avere a familiei Becali. „Trăim bine, dar nu suntem foarte bogaţi”

Provenienţa şi valoarea mult-discutatei averi a familiei Becali a fost dezbătută în nenumărate rânduri, iar acum fraţii Victor şi Giovani au acceptat să povestească, la România TV, cum au reuşit să strângă atât de mulţi bani. Cei doi au făcut dezvăluiri în premieră la emisiunea Tonomatul lu' Ciutacu.

01 aug. 2013, 20:28
Dezvăluiri despre CONTROVERSATA avere a familiei Becali. „Trăim bine, dar nu suntem foarte bogaţi”

După cum bine se se ştie, familia Becali are o veche tradiţie în oierit. De fapt aşa au şi început părinţii cunoscuţilor Gigi, Giovani şi Victor să strângă ban pe ban. Iar cei trei, acum milionari de top în România, au muncit mult la oi înainte de a ajunge să trăiască în luxul pe care îl etalează astăzi.

Când s-au săturat de oierit, Giovani şi Victor Becali s-au gândit că fotbalul poate fi un domeniu foarte profitabil, iar acum sunt unii dintre cei mai cunoscuţi procuratori de jucători din Europa. Iar în România se numără printre cei mai bogaţi oameni.

Noi am avut nişte părinţi capabili. Atât tatăl nostru, cât şi tatăl lui Gigi au crescut animale. Tatăl meu mi-a trimis mie 30.000 de dolari în Germania să am bani acolo, în ’85. Vă daţi seama că ai noştri aveau bani atunci, aveau oi. Tata voia să facă o casă înainte de ’91, ’92, da i-a fost frică că i-o confiscă Ceauşescu. Tata şi fratele lui tata şi Gigi aveau câteva sute de mii de dolari bune în acei ani. După care i-au scos şi au cumpărat nişte terenuri. Apoi am început să cumpăr şi eu. În Germania mă ocupam cu transferuri de jucători. În Germania aveam casa mea, aveam maşinile mele, doi copii”, a povestit Giovani Becali, la Tonomatul lu’ Ciutacu.

Fratele meu e născut lângă Galaţi şi Gigi pe lângă Brăila, sora la Brăila, eu sunt singurul bucureştean. Cred că de lângă Săcălaz i-au luat şi i-au dus spre Galaţi, a oprit trenul într-o comună şi le-au spus să-şi facă casă aici, mama fiind însărcinată. Au venit aici în Pipera şi de atunci, din ’58 spunea şi tata că nu se gândea că o să rămână. Au cumpărat pământ, au făcut casa lui tata lui Gigi că era mai mare şi apoi am copilărit practic în aceeaşi curte„, a declarat, la România TV, Victor Becali.

Cel mai mare dintre fraţii Becali a povestit şi o întâmplare din anii ’90: „În ’90 şi ceva vin doi jurnalişti la mine. Soacra mea avea o plantaţie de cafea lângă Bogota care valora 27 milioane de dolari. A vândut-o pe 1,8 milioane. Pentru că în familia soacrei mele nu a mai rămas niciun bărbat în afară de mine, dacă eu eram capul familiei, acei jurnalişti or fi zis că era averea mea, dar nu era a mea, era a lui soacră-mea”.

Citeşte şi Gigi Becali, MĂRTURII EMOŢIONANTE din închisoare. Află cum i se spune în penitenciar

Victor Becali a vorbit şi despre legătura strânsă din familia sa: „Acum spre exemplu până în 40 de zile (de la moartea mamei sale n.r.), vin rudele apropiate mai toată ziua, în fiecare seară pe la noi. Spre exemplu, la noi în Pipera unde sunt născut, crescut, dacă orice bătrân moare, eu mă duc la înmormântare pentru că îl cunosc de când eram copil. Eu şi fratele meu mergem. Înainte de Revoluţie se făceau nunţile pe la corturi şi era mult mai frumos ca acum. Rudele apropiate serveau, făceau sarmalele. Ca şi la parastas. Toate rudele, verişoare, mătuşi au pregătit tot ce trebuia. Acasă vorbim machidoneşte, cu fratele meu, cu fata mea, cu Gigi”.

Mai mult, Victor Becali a precizat că el nu este un om bogat, un om de afaceri, ci este un „agent de jucători” care „trăieşte foarte bine”. „Eu vorbesc de mine şi de fratele meu. Suntem nişte oameni care trăim bine, nu suntem nişte oameni foarte bogaţi. Eu când aveam 14, 15 ani am muls atâtea oi câte dumneata (Victor Ciutacu, n.r.) nu ai văzut. Acum trăiesc foarte bine, dar nu sunt un om bogat. Eu cred că în România oamenii de afaceri sunt foarte puţini. Eu sunt un agent de jucători. Oamenii de afaceri din România se numără pe degete”, a explicat acesta.

Victor Becali a mai precizat că nu a fost începută încă succesiunea după mama sa, pe numele căreia erau trecute multe bunuri ale sale şi ale fratelui său: „Nu am început (succesiunea după mama sa n.r.), nici măcar nu am făcut parastas după 40 de zile”.

Victor Becali a avut de transmis şi un mesaj oamenilor din media. „Noi am fost mediatizaţi prin natura meseriei. Pe alţii îi costă bani să fie cunoscuţi. Eu am văzut mulţi oameni care au intrat în fotbal şi apoi au început şi problemele. Condamnarea noastră nu era o decizie definitivă, dar problema e că de când a început acest proces din punctul meu de vedere am fost în executarea pedepsei pentru că sunt termeni. Atât pentru mine, cât şi pentru familia mea era un adevărat calvar. De foarte multe ori se exagerează. Chiar şi cu camerele la înmormântare. Eu înţeleg, oamenii trebuie să-şi facă datoria. Nu pot să fiu de acord cu oamenii care vin şi comenteză. Vine Miron Cozma care discută despre moartea mamei mele. Să vină să spună că mama are în cont patru milioane de euro…”, a spus Victor Becali.

Citeşte şi Cine l-a făcut pe Gigi Becali să plângă în închisoare la Jilava