Autostrada Bucureşti-Ploieşti va fi inaugurată de biciclişti VIDEO

Evenimentul va avea loc pe 30 iunie, cu o zi înainte de deschiderea traficului rutier. Sunt aşteptaţi aproximativ 10.000 de biciclişti din Bucureşti, Ploieşti şi din zonele limitrofe. Participanţii vor porni simultan de la cele două capete ale tronsonului, Bucureşti, respectiv Ploieşti, iar punctul de întâlnire va marca denumirea simbolică a acestui eveniment– Kilometrul Verde.

RomaniaTV.net
06 iun. 2012, 06:12
Autostrada Bucureşti-Ploieşti va fi inaugurată de biciclişti VIDEO

Este pentru prima dată când bicicliştii au voie să intre pe un tronson de autostradă, informează România TV. La acţiunea ce se va desfăşura pe 30 iunie vor participa atât bicicliştii profesionişti, cât şi amatori. La inaugurarea autostrăzii sunt aşteptate peste 10.000 de persoane. Bicicliştii vor pleca simultan din Bucureşti şi din Ploieşti, iar locul unde aceştia se vor întâni va fi denumit Kilometrul-Verde.

Bicicliştii vor să atragă atenţia asupra unei probleme majore cu care se confruntă şi anume, siguranţa scăzută în trafic. Dealtfel, acţiunea se desfăşoară sub motto-ul „Pe autostradă utilizăm automobilul însă în oraş este mai eficient să ne deplasăm cu bicicleta”.