Autocamioanele cu restricţii de circulaţie, din cauza caniculei, vor putea refolosi rovinieta

Autovehicule de mare tonaj care au interdicţie de a circula pe drumurile publice pe durata caniculei, pentru a nu strica asfaltul, şi care au roviniete pe perioade mai scurte de timp, vor putea beneficia de ele în alte zile din această lună. Pentru a putea circula cu rovinieta veche trebuie să trimită la CNADNR o cerere prin fax.

RomaniaTV.net
04 iul. 2012, 11:53
Autocamioanele cu restricţii de circulaţie, din cauza caniculei, vor putea refolosi rovinieta

Autocamioanele care vor putea refolosi rovinietele sunt cele care deţin rovinietă valabilă pe perioada acoperită de restricţia de circulaţie datorată codului portocaliu de caniculă (04 – 06 iulie 2012 pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) şi care sunt direct afectaţi de aceasta.

„În acest context menţionăm că, toţi utilizatorii deţinători de roviniete a căror valabilitate este mai mică decât perioada pentru care s-a instituit restricţia şi acoperă intervalul restricţionat, vor putea utiliza reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi, în contul rovinietelor deţinute şi pentru perioade egale cu cele neutilizate. Exemplu: pentru o rovinietă ce are durata de valabilitate o zi, în data de 04.07.2012, utilizatorul va putea circula în contul acesteia în altă zi, la alegere, din intervalul rămas până la sfârşitul lunii iulie” precizează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Această posibilitate va fi conferită utilizatorilor în baza unor cereri transmise la CNADNR-SA prin fax sau mail. Pentru a putea fi procesate, cererile vor conţine detalii cu privire la datele de identificare ale solicitantului, numărul de înmatriculare al autovehiculului, data pentru care se solicită circulaţia în contul rovinietei menţionată anterior.

De asemenea, precizăm că data pentru care se solicită circulaţia în contul rovinietei valabile pe perioada restricţiei va fi cu minim trei (3) zile ulterioară datei de transmitere a cererii. Cererea poate fi transmisă în de luni până vineri, în interalul orar 08:16:30 ( luni – joi) şi vinerea în intervalul orar 08:00 – 14:00.

Solicitările vor fi soluţionate şi comunicate solicitanţilor prin afişarea pe site-ul CNADNR-SA (www.cnadnr.ro) în interval de două (2) zile de la data transmiterii. Cererile pot fi transmise la numărul de fax: 021.318.66.50 sau pe adresa de e-mail: [email protected].

CNADNR interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în perioada 04 – 07 iulie 2012, în localităţile sub cod portocaliu de căldură, în intervalul orar 11:00 – 20:00, cu excepţia: transporturilor de persoane, transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animala şi vegetală, vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturi poştale…etc.