Au leşinat de frig la moaştele Sfintei Parascheva. 46 de persoane au avut nevoie de medici VIDEO

Aproape 50 de credincioşi veniţi la moaştele Sfintei Parascheva au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce în noaptea de joi spre vineri au dormit în frig, în faţa bisericii. În total, zeci de pelerini veniţi la Iaşi din toate colţurile ţării şi-au petrecut noaptea sub cerul liber.

RomaniaTV.net
12 oct. 2012, 07:03
Au leşinat de frig la moaştele Sfintei Parascheva. 46 de persoane au avut nevoie de medici VIDEO

Zeci de mii de pelerini şi-au petrecut noaptea sub cerul liber, cu gândul că vor ajunge să se roage la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Frânţi de oboseală, unii credincioşi şi-au găsit liniştea în Catedrala Mitropoliei, în timp ce alţii au preferat să-şi petreacă noaptea în faţa lăcaşului sfânt. Pentru că afară a fost destul de frig, autorităţile au venit în sprijinul credincioşilor şi le-au oferit ceai cald, dar şi pachete cu mâncare.

Din cauza epuizării, a stresului, dar şi a frigului, medicii au trebuit să intervină în 46 de cazuri. În general persoanele în vârstă s-au simţit rău, pentru că nu au reuşit să-şi ia medicaţia, din cauza frigului sau pentru că au fost doborâte de oboseală.

Jandarmii au aplicat şi 6 sancţiuni contravenţionale pentru cerşetorie, tulburarea liniştii publice şi comercializare de produse, fără documente legale.