Atilla Korodi, nominalizat de UDMR la Ministerul Mediului

Deputatul Attila Korodi a fost nominalizat, marţi, de UDMR, pentru funcţia de ministru al Mediului, pe locul rămas vacant după demisia lui Laszlo Borbely.

RomaniaTV.net
10 apr. 2012, 10:11
Atilla Korodi, nominalizat de UDMR la Ministerul Mediului

Decizia a fost luată în şedinţa Consiliului Permanent al UDMR.

La scurt timp, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a luat act de nominalizarea UDMR pentru postul de ministru al Mediului şi i-a solicitat secretarului general al Guvernului să pregătească formalităţile pentru ca propunerea să fie transmisă Preşedinţiei, au declarat pentru Mediafax surse oficiale.

Potrivit acestora, ceremonia de depunere a jurământului de către noul ministru ar putea fi organizată marţi seara, în jurul orei 19.00.

„Îmi face onoare această nominalizare din partea Consiliului Permanent şi a domnului preşedinte Kelemen. Nu o privesc ca pe o şansă, ci ca pe o responsabilitate”, a declarat Attila Korodi, după şedinţa UDMR în care a fost nominalizat.

Korodi Attila are 35 de ani. După alegerile parlamentare din noiembrie 2004, Korodi a fost desemnat de către UDMR pentru postul de secretar de stat la Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor, ocupându-se de coordonarea Departamentului de Integrare Europeană. În aprilie 2007, Attila Korodi a fost numit ministru al Mediului, post ocupat timp de un an.

Laszlo Borbely a demisionat, joia trecută, din funcţia de ministru al Mediului, el spunând că a luat această decizie deşi nu are motiv şi precizând că a transmis această decizie premierului, dar şi preşedintelui, cu care a avut o întâlnire.

Borbely declara că a aflat din presă despre comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind solicitarea de declanşare a procedurilor pentru obţinerea cererii de urmărire penală şi imediat a decis să demisioneze. Borbely sublinia că refuză cu tărie orice fel de acuzaţie pe care o consideră nefondată şi că speră să îşi poată dovedi nevinovăţia.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a preluat portofoliul de la Ministerul Mediului, pe care îl deţine ca interimar după demisia lui Borbely, şi-a elogiat predecesorul şi a spus că îşi doreşte un interimat cât mai scurt.