Atenţie la cumpărături. Jumătate dintre comercianţi vând APĂ CHIOARĂ în loc de ANTIGEL

Comisarii de la protecţia consumatorului au descoperit că mai mult de jumătate dintre comercianţii care vând antigel sau apă de parbriz vând de fapt apă chioară.

RomaniaTV.net
16 nov. 2012, 11:46
Atenţie la cumpărături. Jumătate dintre comercianţi vând APĂ CHIOARĂ în loc de ANTIGEL

Dacă vom avea o iarnă geroasă, mulţi şoferi vor avea surprize neplăcute întrucât antigelul sau lichidul de parbriz nu vor face faţă, informează România TV.

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) au efectuat controale la mai mulţi agenţi comerciali care vând astfel de produse şi au constatat numeroase nereguli. Au fost controlaţi 645 de agenţi comerciali, iar la 53% dintre ei s-au găsit probleme la produsele vizate de control, respectiv antigel şi lichide de parbriz.

Substanţele nu corespundeau cu datele din etichetă. În 80% din cazuri au fost prelevate probe şi a reieşit că substanţele nu erau cele înscrise pe etichete. În plus, etichetele produselor nu ofereau informaţii faţă de pericolele pe care acestea le prezintă pentru sănătate.

Nu în ultimul rând, agenţii au descoperit produse de import, din Ungaria sau Germania, care nu aveau aviz de comercializare de la autorităţile române. Au fost aplicate 150 de amenzi în valoare totală de 520.000 de lei.