Atenţie la cosmetice: Unele dintre ele sunt periculoase pentru sănătate

Revelionul se apropie, iar fiecare femeie doreşte să arate cât mai bine pentru petrecerea dintre ani. Un machiaj inspirat poate desăvârşi o toaletă specială. Însă nu toate produsele cosmetice sunt sănătoase.

RomaniaTV.net
28 dec. 2011, 07:26
Atenţie la cosmetice: Unele dintre ele sunt periculoase pentru sănătate

Se întâmplă des să avem încredere în producători şi să credem că reglementările existente ne protejează.

Numai că realitatea este alta. Legea permite multe, iar în produsele folosite de noi pot exista numeroase substanţe periculoase pentru sănătate.

În urma unui control realizat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor s-a depistat faptul că multe produse de înfrumuseţare au în compoziţie metale grele, substanţe interzise de normele europene.

„Sfătuim consumatorii să nu se zgârcească atunci când este vorba de sănătatea lor şi să-şi cumpere produse cosmetice numai din magazine autorizate, nu de la tarabă (….) Să urmărească încadrarea în cadrul termenului de valabilitate al produsului, pentru că şi produsele cosmetice au un termen de garanţie (…) În general, un alt indiciu care ne ajută să cumpărăm un produs cosmetic este traducerea elementelor de identificare în limba română. Un produs care nu este tradus în limba română are deja o provenienţă dubioasă”, a declarat Sânziana Colibă, comisar ANPC.