Atenţie la ciuperci! În ultimele zile a crescut numărul intoxicaţiilor

Peste 40 de persoane din judeţul Hunedoara au ajuns la spital din cauza unor intoxicaţii suferite după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare pe care le-au cules din pădure sau le-au cumpărat din piaţă, medicii atrăgând atenţia asupra pericolului la care se expun oamenii în absenţa unui control asupra acestui gen de alimente.

RomaniaTV.net
12 iun. 2013, 08:23
Atenţie la ciuperci! În ultimele zile a crescut numărul intoxicaţiilor

„În ultimele cinci zile au fost internate în spitale 45 de persoane care s-au intoxicat cu ciuperci. Cele mai multe cazuri au fost internate la spitalul din Petroşani, unde 30 de bolnavi au avut nevoie de îngrijiri. Din fericire, toate cazurile au fost tratate cu succes, iar starea pacienţilor este relativ bună”, a declarat miercuri directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, dr. Cecilia Birău, potrivit Agerpres.

Medicii au mai semnalat cazuri de intoxicaţii cu ciuperci otrăvitoare în Vulcan, Orăştie, Deva şi Hunedoara, bolnavii fiind trataţi în spitalele din aceste oraşe.

Reprezentanţii DSP Hunedoara atrag atenţia populaţiei că consume ciuperci cumpărate doar de la comercianţii autorizaţi şi să le evite pe cele aduse din pădure.

Creşterea ciupercilor în pădure a fost favorizată în aceste zile de precipitaţiile abundente. În zonele de munte sunt foarte multe persoane care culeg ciuperci de pădure pentru a le vinde ulterior în pieţele din oraşe sau chiar pe marginea drumului.